Unii dintre stăpânii de sclavi care primeau ajutoare sociale aveau autoutilitare şi bani grei în conturi

de | 10.08.2016 21:23 | Dezvăluiri

# Noi şi noi detalii explozive ies la iveală în dosarul stăpânilor de sclavi de la Berevoeşti, dosar în care 33 de persoane sunt în continuare în arest preventiv. Cea mai importantă dezvăluire: unii dintre romii-stăpâni din satul Gămăceşti primeau ajutoare sociale, deşi ei aveau autoutilitare şi conturi grase la bănci.

Primăria Berevoeşti trebuia să îi excludă de la acordarea ajutorului social

O sursă apropiată anchetei ne-a declarat sub protecția anonimatului că au fost depistați mai mulți romi printre cei aflați acum în arest care aveau autoutilitare sau conturi bancare. „Conform HG 778/2013, cei care dețin autoturisme cu o vechime mai mică de 10 ani, autoutilitare, utilaje agricole sau conturi bancare de peste 3.000 lei sunt excluşi de la acordarea ajutorului social. Iar Primăria Berevoeşti trebuia să îi excludă automat”, ne-a declarat sursa noastră.
În ceea ce îi priveşte pe romii care aveau conturi în bănci, cea mai mică sumă găsită a fost de 7.000 de lei, fiind şi cazuri în care sumele săreau de câteva zeci de mii de lei. În majoritatea cazurilor, banii reprezentau plata pentru lemnul tăiat din pădurile din Berevoeşti şi vândut unor firme din Argeş, Teleorman, Olt şi Dolj. Altfel spus, deşi în satul Gămăceşti era o sărăcie cruntă, unii dintre „locatari” aveau conturi şi carduri bancare. Paradoxuri româneşti…
Cu trei zile înainte de intervenția de la Gămăceşti, la Prefectură au venit mai mulți ofițeri de la Crimă Organizată care au cerut ca la viitoarea intervenție să fie prezente mai multe maşini ale Salvării şi ISU Argeş, precum şi reprezentanți ai Protecției Copilului, având în vedere că unii dintre sclavii puşi la munci grele erau minori. Operațiunea a fost condusă în cel mai mare secret, toți cei implicați trebuind să păstreze confidențialitatea informațiilor.

Şi alte persoane sunt în vizorul investigatorilor

Mai mulți romi aflați în libertate în satul Gămăceşti sunt la ora actuală în vizorul investigatorilor, fiind foarte probabil – după cum am aflat de la surse apropiate anchetei – ca ei să fie puşi sub urmărire penală până la sfârşitul lunii august.
Pentru că există mari suspiciuni că în Argeş sunt zeci de beneficiari romi, de ajutoare sociale care de fapt nu ar avea acest drept, având maşini şi conturi în bănci, în această perioadă reprezentanții AJPIS fac controale în şase comune din județ cu comunități importante de romi.

Procesul romilor de la Gămăceşti ar putea începe în cel mult trei luni

Şi cum datele strânse de către investigatori sunt numeroase şi clare, inclusiv numeroase înregistrări video cât se poate de relevante privind modul plin de cruzime în care sclavii erau tratați, sunt şanse mari ca romii de la Gămăceşti să fie trimişi în judecată până la sfârşitul lunii octombrie.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii