Web Analytics

Un şef de la Dacia a încercat să saboteze mitingul PSD, interzicând transportatorilor agreaţi să închirieze autobuze

de | 14.06.2018 10:59 | Politica si Administratie

5 03# Șef serviciu la Dacia, Daniel Sebastian Ghenciulescu a trimis cu două zile înainte de miting o notificare transportatorilor, cerându-le să nu aloce autobuze pentru evenimentul din Capitală

Daniel Sebastian Ghenciulescu, șef serviciu în cadrul Uzinei Dacia de la Mioveni, a încercat să pună bețe în roate mitingului PSD din 9 iunie de la București, miting la care au participat aproximativ 4.000 de oameni din Argeș. Concret, pe 7 iunie, cu două zile înainte de miting, Daniel Sebastian Ghenciulescu, a trimis un mesaj de pe e-mailul de serviciu mai multor colegi de la uzină și firmelor ce asigură transportul salariaților Grupului Renault România. Iată conținutul integral al e-mailului: „Ținând cont că sâmbătă în București se organizează un meeting politic, vă notificăm să nu alocați acestei acțiuni autobuzele din parcul dumneavoastră care sunt implicate în trsp salariaților Grupului Renault România (Pitești, Mioveni, București). Contăm pe reactivitatea dumneavoastră și confirmarea recepționării notificării”. Printre destinatarii e-mailului s-au numărat și trei angajați de la Dacia cu funcții importante: Geanina Radu, Neculae Boros și Șerban Ion-Daniel.
E-mailul, unul de neînțeles și care amestecă politicul la Dacia, fapt total nelalocul lui, a stârnit reacții din partea PSD Argeș și a avut drept rezultantă crearea unor probleme vizavi de transportul argeșenilor la mitingul PSD din 9 iunie.
O altă problemă: sâmbătă, 9 iunie, în ziua mitingului, la Uzina Dacia s-a lucrat, după mult timp, pe trei schimburi. Și sunt voci care susțin că acest lucru s-ar fi realizat tocmai pentru a îi împiedica pe salariați să ajungă la miting.

Ce spune angajatul care a amestecat politicul cu slujba: „În ce calitate mă sunați pe mine
dumneavoastră?”

Așa cum este normal, am luat legătura și cu Daniel Sebastian Ghenciulescu, autorul e-mailului prin care transportatorilor li se cerea să nu sprijine cu autobuze mitingul PSD. Iată mai jos scurtul dialog avut cu Daniel Sebastian Ghenciulescu:
– În ce calitate mă sunați dumneavoastră pe mine?
# În calitate de jurnalist și deoarece subiectul este unul de interes public.
– Dacă doriți să cereți informații legat de Dacia, cereți-le la Direcția Comunicare. Nu e vorba de Ghenciulescu, e vorba de Dacia. Ați înțeles mesajele mele, da? Sănătate, numai bine!
Am dorit să obținem și un punct de vedere oficial de la Dacia vizavi de e-mailul ”ciudat” al angajatului uzinei. Reprezentanții Dacia ne-au transmis că nu au niciun comentariu de făcut legat de acest e-mail. Subliniem faptul că această lipsă de reacție îi incriminează pe cei de la Dacia. Să nu uităm că multinaționalele, în integralitatea lor, au fost împotriva măsurilor economice ale ultimelor guverne PSD-ALDE, guverne ce au susținut impozitarea profitului în țara în care se face și nu reexportarea acestuia către firmele-mamă. Exemplificăm cu prezența la mitingurile #rezist a CEO-ului Raiffeisen, Steven van Groningen.

Șerban Valeca: „Acel angajat a făcut totul de capul lui, se pare că avea alte simpatii. Și-a luat papara necesară”

Am stat de vorbă și cu senatorul Șerban Valeca pentru a ne spune un punct de vedere vizavi de e-mailul angajatului de la Dacia prin care operatorilor ce asigură transportul salariaților uzinei li se cerea să nu dea autobuze pentru mitingul PSD. „Problema e rezolvată. Acel angajat a greșit. Mesajul s-a refăcut și n-a mai fost nicio problemă. Au fost și probleme cu transportul la miting din cauza acelui mesaj al angajatului de la Dacia. Am și vorbit cu cei de la Dacia. Acel angajat a făcut totul de capul lui, se pare că avea alte simpatii, și-a luat papara necesară. Din câte știu, respectivul angajat a fost sancționat pentru acea abatere”, ne-a declarat senatorul Șerban Valeca.

Ion Georgescu, primar Mioveni: „Aștept punctul de vedere oficial al directorului francez de la Dacia, nu al vreunui oficial român”

Iată ce ne-a declarat și Ion Georgescu, primarul de la Mioveni: „Aștept punctul de vedere oficial al directorului francez de la Dacia, nu al vreunui oficial român. Voi putea comenta mai multe după ce domnul director Antoine Doucerain își va exprima un punct de vedere oficial referitor la acel e-mail. A fost o problemă cu asigurarea mijloacelor de transport în județul Argeș”.
Am stat de vorbă și cu primarul Ion Dumitru de la Albota, președintele Asociației Comunelor Argeș: „Probabil că acel angajat de la Dacia s-a băgat și el în seamă. Oricum, pe noi nu ne încurcă nimeni când ne propunem ceva”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii