Web Analytics
scris vineri, 16.02.2024

Un salvamontist a murit într-o avalanșă la Bâlea Lac

Un membru al Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu a murit într-o avalanșă în zona Bâlea Lac, în Munții Făgăraș. Directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu, a confirmat tragicul incident, subliniind că victima, aflându-se în timpul liber, nu a putut fi salvată în ciuda eforturilor depuse.

Un salvamontist a murit într-o avalanșă la Bâlea Lac

Citește și: Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR


„Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu a fost informat asupra producerii unei avalanşe la Bâlea Lac, cu o victimă care, din păcate, nu a mai putut fi resuscitată”, a precizat Dan Popescu. Potrivit ISU Sibiu, în zonă a fost solicitat elicopterul SMURD.
„În această după-masă a avut loc în zona Bâlea o avalanşă. Întrucât informaţiile primite indicau o persoană posibil surprinsă, ISU Sibiu a alocat la faţa locului, în sprijinul Salvamont, o autospecială de stingere, o şenilată şi o ambulanţă SMURD. Totodată, la locul indicat, a fost solicitat şi elicopterul SMURD”, a transmis ISU Sibiu. Ulterior, Salvamont a anunţat că persoana decedată este angajat la Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu şi nu se afla în timpul serviciului de patrulare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *