Web Analytics
scris luni, 11.12.2023

Un călugăr român de la Muntele Athos, la slujbă în Argeș, la Micești

Gheronda Ștefan Nuțescu, unul dintre cei mai renumiți călugări români de la Muntele Athos, stareț al Chiliei Buna Vestire – Schitul Lacu, a săvârșit vinerea trecută Taina Sfântului Maslu alături de mai mulți ieromonahi și preoți la Parohia Micești.

Un călugăr român de la Muntele Athos, la slujbă în Argeș, la Micești

Citește și: „Părinte de copil cu nevoi speciale-autismul, dincolo de ce se vede”, un dialog găzduit de Centrul Cultural Pitești

Biserica cu hramul Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Micești a fost neîncăpătoare pentru enoriașii care au venit să participe la slujbă și să asculte cuvântul părintelui Gheronda.

În luna iulie, la lăcașul de cult unde slujesc preoții Stan Robert și Florin Păcioianu a fost adusă și Icoana Maicii Domnului Paramythia de la Sfântul Munte Athos, de la Mănăstirea Vatoped.

Vă reamintim că la Vlădești, cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, călugării români de pe Sfântul Munte Athos din Grecia, de la Chilia Buna Vestire, construiesc prima mănăstire cu tipic athonit închinată Sfântului Neagoe Vodă Basarab.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *