Web Analytics

Un prefect moale şi o paradă fiasco

de | 6.12.2023 13:40 | Actualitate, Home, Opinii

Avem un prefect pe care nu-l mai ia în seamă nimeni. Nici măcar mâțele care miaună seara a dorință în jurul palatului administativ. Domnul Radu Perianu bate toaca unei retorici sterile, ordinele sale au devenit facultative și lumea, populația, mămicile, tăticii din Peluza Sud, ba chiar și columbofilii s-au cam prins că vorbește de unul singur. A pornit cruciada cu Bulevardul Pardon și, deși avea dreptate din punct de vedere al legalității de beci în care s-a făcut dosarul cu autorizații, a dat bir cu fugiții de pe câmpul de luptă ca un cotoi înmuiat de șoșocismul Elenei Lasconi. De fapt, el e cel care a făcut-o mai mare decât este în realitate pe primărița-improvizație a Câmpulungului. Și asta după ce a intrat subit în concediu ca să nu mai atace în instanță soluția de la fond în dosarul pe care, pardon, tot el îl lansase pe orbită cu multe artificii, conferințe de presă și jocuri de lumini. Naiba să-l mai înțeleagă pe domn’ prefect unde vrea să ajungă, dacă într-adevăr vrea să ajungă undeva în afară de casieria de unde își ridică lunar salariul.

Parada de 1 decembrie e ultimul exemplu de zeflemea în care prefectul a jucat, cu sau fără voia sa. Cei de la cancelaria lui au anunțat cetățenii că defilarea se desfășoară la ora 10, numai că militarii au intrat în program încă de la ora 9. Apoi au dat onorul politicienilor și au mărșăluit în paradă, astfel că la 9.30, când era gata totul, și-au strâns efectele și câinii de la salvamont și s-au întors în cazarmă. Că doar „nu era logic să stăm cu trupele militare, să ne uităm, să mâncăm sendvișuri și să așteptăm ora 10 să înceapă parada”, după cum a declarat ulterior colonelul Gabriel Chilău, locțiitorul comandantului Garnizoanei Pitești, în ziarul Gherila.

Doamnelor și domnilor, avem un prefect pe care au ajuns să-l ia toți la mișto. Chiar și militarii, care, orișicât ai zice, vorba lui Caragiale, nu sunt civili. Cert e că spre stupoarea mămicilor care veniseră cu copiii de mână să vadă defilarea, aceasta se terminase. Cine s-a umplut de respect cu înjurături? Prefectul, adică reprezentantul guvernului în teritoriu și diapazonul care a organizat „ceas” parada. Nu știm ce surprize la capitolul gafe ne va mai rezerva domnul prefect Perianu în perioada următoare, însă devine un fel de Adrian Bughiu al PNL, capabil să vorbească oricât și despre orice, dar pe care nimeni nu-l mai ia în seamă, nici măcar „influenserița” Lavinia Năstase.

Citește și Blocul firmei Titidan are penthouse „invizibil”

Citește și Prefectul Perianu, despre aducerea unor medici ATI de la Mioveni la Judeţean: „Nu poate fi decât o situaţie temporară”

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *