Web Analytics
scris miercuri, 29.11.2023

Prefectul Perianu, despre aducerea unor medici ATI de la Mioveni la Judeţean: „Nu poate fi decât o situaţie temporară”

Situația medicilor ATI de la Spitalul Județean este încă sub semnul întrebării. Luni, 27 noiembrie, Spitalul de Urgență Pitești nu avea încă o soluție pentru deficitul de medici de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Reamintim că, de la 1 Decembrie, un singur medic ATI va deservi cele 12 săli de operație ale celui mai mare spital din Argeș.
Spitalul de Urgență Pitești se confruntă cu un deficit de personal în cadrul secției Anestezie și Terapie Intensivă. SJU Pitești a făcut o adresă către Ministerul Sănătății prin care a prezentat situația și a solicitat sprijin pentru aducerea unor medici, iar cererea a fost avizată de prefectul Radu Perianu. Luni, 27 noiembrie, managerul spitalului, Adriana Molfea, ne-a confirmat că nu a primit încă răspuns de la Minister.

Prefectul Perianu, despre aducerea unor medici ATI de la Mioveni la Judeţean: „Nu poate fi decât o situaţie temporară”

O altă soluție? Una vehiculată în spațiul public săptămâna trecută și prezentată și de Jurnalul de Argeș. Transferul unor medici de la Spitalul Mioveni, șase în total, doar că, până la scrierea acestui articol, nu au fost încă acceptate cererile de transfer. „Că se fac astfel de încercări e firesc să existe discuții pe tema asta. Cât de concretizate sunt voi fi informat la momentul oportun. Au mai existat, într-adevăr, și la întâlnirile organizate de Prefectură, astfel de discuții. Rămâne de văzut dacă se vor și concretiza. Până n-avem ceva negru pe alb nu pot să emit o informație”, ne-a spus și prefectul Radu Perianu.
Și, totuși, cum este mai oportun, medici transferați de la Mioveni sau de la nivel național?
„Din punctul meu de vedere, a continuat prefectul, luatul de medici de la un spital la altul din județul Argeș nu poate fi decât o situație temporară, pe termen foarte, foarte scurt. Cea mai corectă și mai bună modalitate de soluționare este să fie aduși medici care să își înceapă sau să își continue o carieră medicală la Spitalul Județean, pe termen lung. De asta am și zis carieră medicală, pentru că, atunci când vrei să te stabilizezi undeva, atunci îți urmezi cariera, altfel, soluții de moment pot rezolva pe moment situația, dar oricând te poți trezi cu aceeași problemă și o iei de la capăt”.

Un doctor este în concediu medical, altul și-a suspendat contractul pentru trei luni

Cum s-a ajuns aici? Un medic ATI de la SJU Pitești este în concediu medical, altul a vrut să își dea demisia. „Până la urmă nu și-a mai dat demisia, și-a suspendat contractul trei luni, pe un fond de oboseală”, ne-a declarat managerul SJU Pitești, Adriana Molfea.

Ședințe de lucru a tot organizat Instituția Prefectului, cu factorii de decizie. Prefectul spune că existau și alte căi de rezolvare a situației. „La ultima ședință, la care nici atunci nu au fost reprezentanții Consiliului Județean, am discutat despre existența unui ordin al Ministerului Sănătății care înființează Comitete Județene din care fac parte atât spitalele, reprezentanți ai pacienților, DSP-ul, Casa de Asigurări de Sănătate ș.a.m.d., care, printr-un milion de alte competențe, o au și pe aceasta, de a soluționa problemele apărute pe raza județului. Acest Comitet se află în directa subordonare a Consiliului Județean. Nu s-a apelat la această formulă. Le-am indicat să o discute. De asemenea, există și un Comitet Regional care este în directă legătură cu ADR SUD-Muntenia. Iată că există paliere pe care trebuia să se meargă…. Iată că există organisme care ar fi trebuit să rezolve din timp problema asta”, susține prefectul Radu Perianu.

Citește și Grijă mare! Nu băgaţi spitalul de lux din Mioveni la Reanimare!

Citește și Pensiile și alocațiile ar putea întârzia chiar în prag de sărbători

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *