Web Analytics

Un polițist a dat în judecată statul român și cere despăgubiri

de | 23.01.2023 20:53 | Actualitate, Home

Un poliţist din Constanta a dat în judecată statul român, prin Ministerul de Finanțe, și solicită suma de 100.000 de euro despăgubiri pentru că a fost arestat pe nedrept şi anchetat timp de 10 ani.

Citește și: Ce se întâmplă cu Cristian Cioacă. Decizia judecătorilor

Totul ar fi început în 20 martie 2012 când bărbatul, polițist în cadrul Poliției Transporturi Constanța, a fost reținut de procurorii Tribunalului Constanța, alături de alți polițiști, fiind acuzat că a sprijinit un grup de persoane să fure fier vechi din incinta Portului Constanța. Polițistul a fost arestat preventiv timp de 29 de zile, apoi judecătorii de drepturi și libertăți au stabilit ca 30 de zile să nu părăsească localitatea de domiciliu.

Citește și: A primit cinci facturi la curent, patru dintre ele – simultan

Ancheta a continuat, iar în martie 2022, în cameră preliminară, judecătorii au constatat nulitatea tuturor actelor de urmărire penală efectuate de procuror, soluție menținută definitiv și de Curtea de Apel Constanța. Astfel Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța i-a comunicat, la data de 6 septembrie 2022, că s-a dispus clasarea cauzei față de el.

Citește și: Un bărbat a fost somat de ANAF să achite o datorie de 3 lei

În acest context, bărbatul susţine că a fost arestat pe nedrept şi persecutat timp de 10 ani şi cere acum instanței despăgubiri civile în valoare de 100.000 de euro, adică 10.000 de euro pentru fiecare an în parte.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *