Web Analytics

Un pod în consolă: viaductul Tălmaciu, parte din Autostrada A1 Sibiu – Pitești

de | 12.02.2022 16:29 | Actualitate, Economie

Asociatia Pro Infrastructura” ne arată în cele ce urmează cum se construiește un pod în consolă:

Vedeți în premieră în clipul nostru de tip timelapse la viaductul Tălmaciu, parte din #Autostrada A1 Sibiu-Pitești Secțiunea 1: https://youtu.be/TpMXggWtFtE. Harta interactivă: https://bit.ly/3mwFb0q.

Citește și: Cum ieşim din această dilemă? Asistenta decedată de la Judeţean s-a internat fără Covid şi a murit de Covid

Imaginile surprind la lucru antreprenorul PORR care, după ce a ridicat pilele, cea mai înaltă având peste 30 de metri, a pornit spre capete cu turnări succesive folosind un sistem modern de cofraje culisante.

Segmentele sunt armate și turnate monolit, peste betonul special, care le-a dat bătăi de cap muncitorilor la punerea în operă, urmând să vină direct hidroizolația și apoi asfaltul, fără rosturi de dilatație (cu excepția culeelor).

Rezultatul? Un viaduct peste o vale adâncă, în curbă, mai scump și mai migălos de executat decât alte tipuri de structuri dar care este mai ușor de întreținut, mai prietenos cu mediul, dar și mai elegant care își merită denumirea tehnică de “lucrare de artă”. O ocazie bună ca inginerii români să acumuleze experiență pe astfel de soluții în țara noastră.

Cei 13,17 km dintre Sibiu și Boița au șanse maxime să fie inaugurați în acest an, spre finalul toamnei sau în decembrie cel mai târziu, înainte de termenul contractual din aprilie 2023.

Citește și: „Am curaj să merg la poligraf cu deputatul Nicu Georgescu şi cu Gherghe, adjunctul IPJ Argeş”

Precizare: imaginile sunt sacadate pentru că am pus camera pe o macara turn care se mișcă ușor în bătaia vântului și/sau când are sarcină în cârlig.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *