Web Analytics

Un paznic al AJVPS Argeș a fost rănit în timpul imobilizării unor braconieri

de | 25.09.2022 17:47 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Paznicii Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Argeș au descoperit mai multe persoane aflate la braconaj. S-a întâmplat în noaptea de 23 spre 24 septembrie a.c., în timpul unei acțiuni de patrulare și control.

La ora 00:10, paznicii AJVPS Argeș au descoperit, în Fondul Cinegetic nr. 42 Vlășcuța / Zona de Pădure Hârseasca, patru persoane care aveau două mașini Dacia Logan, două proiectoare de lumină și 2 câini din rasa ogar.

Unul dintre paznici a fost agresat și lovit în zona capului în timpul imobilizării celor prinși la braconaj. Bărbatul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Citește și 17 persoane practicau prostituția în imobile închiriate sau unități de cazare din Pitești

A fost anunțată poliția, care a intervenit de urgență la fața locului și a continuat cercetările în urma predării celor patru persoane găsite în teren.

Trebuie știut că, în prezent, în multe țări, inclusiv în România, vânătoarea cu ogari este interzisă, pentru că se consideră că aceștia nu lasă șanse de supraviețuire vânatului. Atunci când vânează, ogarii se folosesc cu precădere de văz și viteză, comparativ cu celelalte rase, care se folosesc de miros.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *