Web Analytics

17 persoane practicau prostituția în imobile închiriate sau unități de cazare din Pitești

de | 25.09.2022 16:48 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au desfășurat mai multe acțiuni pentru combaterea proxenetismului și a prostituției în Pitești. „Cu această ocazie au fost depistate 17 persoane care practicau prostituția în imobile închiriate/unități de cazare pe raza municipiului Pitești, acestea având domiciliile în județele Argeș, Constanța, Giurgiu, Brăila, Olt, Sibiu, Dâmbovița, Ilfov și în muncipiul București„, a transmis IPJ Argeș.

Persoanele depistate au fost sancționate contravențional conform Legii 61/1991 R privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Urmează să fie identificați și proprietarii imobilelor închiriate în regim hotelier, penttu a fi și ei sancționați.

Citește și Bărbat din Teleorman, prins beat la volanul unui TIR, la Mioveni

La acțiuni au participat polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale, împreună cu polițiștii din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești, (Compartimentele de Investigații Criminale și Birourile de Ordine Publică), cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și ai Serviciului Criminalistic Argeș.

Poliția anunță că acțiunile de acest fel vor continua.

Ce sancțiuni prevede legea

Conform Legii 61/1991R, art. 2, pct. 6, ,,atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, precum și îndemnul sau determinarea, în același scop, a unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte” constituie contravenție ce se sancționează cu amendă ce poate fi cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.

De asemenea, conform aceluiași act normativ, ,,acceptarea sau tolerarea practicării faptelor prevăzute la pct. 6) în hoteluri, moteluri, campinguri, baruri, restaurante, cluburi, pensiuni, discoteci sau în anexele acestora de către patronii sau administratorii ori conducătorii localurilor respective” (Legea 61/1991R, art.2 pct.7), constituie contravenție ce se sancționează cu amendă ce poate fi cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *