Web Analytics
scris joi, 05.01.2023

Un om al bisericii, pe ritmuri de folk-hop

Îi citești studiile docte despre istoria bisericilor din Pitești și îl declari specialist. Îl auzi cântând în strana Bisericii domnești „Sf. Gheorghe”, unde lucrează, și îți place. Afli că e muzeograf, că are un doctorat în istorie și că a cântat în corul Filarmonicii Pitești. Jos pălăria!

Un om al bisericii, pe ritmuri de folk-hop

Dar încă tânărul Octavian Dărmănescu mai are o pasiune. A inventat un nou stil muzical, folk-hop-ul. Pentru că deja era cunoscut în cadrul bisericii, și-a luat un nume de scenă, MC Grăilă.
Ei bine, MC Grăilă va susține, în calitate de cantautor, în data de 4 ianuarie, de la ora 14.00, la Casa Cărții, un nou spectacol, intitulat, pe urmele lui Mircea Eliade, „Căderea în Sus”. Nu-l interesează numărul de participanți, ci doar trăirea și ideile transmise.

Idei profunde: „Dacă vârsta nu e decât un numeral, atunci de ce istoria n-ar fi un nume, un substantiv? Sau, mai mult, o poveste? De la această pretenție – că ziua bate anul și că secunda e deasupra vieții – putem să postulăm destul de rezonabil că, din orice punct ai privi-o, istoria poate începe din orice punct. Filosofic, așadar, teribilul an 2022 – de care bine că am scăpat! – poate fi un altfel de început pentru fiecare și pentru toți. O cădere în sus, un pas spre plus infinit. Sunt MC Grăilă – spune, orgolios – și vă invit să apăsăm pe «mute» toate sirenele antiaeriene ale trecutului an și să intrăm în 2023 eliberați de erinii”.

Citește și Filarmonica Piteşti lansează Scena Virtuală, o platformă online prin care va transmite concerte

Citește și Evenimentele Centrului Cultural Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...