Un jandarm, reținut de procurorii militari în cazul bărbatului decedat la Pitești

de | 21.04.2021 22:28 | Actualitate

Parchetul Tribunalului Militar București a anunțat oficial noile măsuri luate în cazul morții bărbatului din Pitești. Într-un comunicat de presă, procurorii anunță învinuirea a doi jandarmi. Unul dintre ei a fost reținut miercuri, pentru 24 de ore.

“La data de 20 aprilie 2021, la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată cauza penală urmare a declinării de competenţă dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, presupuse a fi săvârşite de către doi subofiţeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ‘Bararab I’ Argeş, în coautorat cu doi agenţi de poliţie din cadrul IPJ Argeş – Poliţia Municipiului Piteşti”, se arată într-un comunicat al Parchetului Militar.

CITEȘTE ȘI Dosarul bărbatului mort în urma intervenției polițiștilor a fost preluat de Parchetul Militar

Miercuri, procurorii militari au decis reţinerea unuia dintre jandarmi, pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

“La data de 21 aprilie 2021, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi reţinerea pentru 24 de ore a unuia dintre militarii jandarmi. În fapt s-a reţinut că, la data de 16 aprilie 2021, cei doi militari jandarmi aflaţi în misiune de patrulare mixtă împreună cu două echipaje de poliţie din cadrul IPJ Argeş – Poliţia Municipiului Piteşti au intervenit la o terasă situată în incinta Autogării Sud Piteşti. La faţa locului, militarii jandarmi împreună cu cei doi agenţi de poliţie au acţionat asupra unei persoane de sex bărbătesc, au proiect-o pe carosabil, printre acţiune violentă, soldată cu decesul victimei. La acest moment, agenţii de poliţie care au acţionat în contextul mai sus menţionat se află în stare de arest preventiv”, precizează Parchetul Militar.

CITEȘTE ȘI Protest cu tricouri pătate de sânge, la MAI, după arestarea polițiștilor de la Pitești

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii