Web Analytics
scris luni, 06.05.2024

Șapte turiști surprinși de vremea rea pe munte. Intervin salvamontiștii argeșeni

Salvamontiştii argeşeni de la Baza Salvamont Voina intervin în această seară pentru recuperarea a șapte turişti din zona refugiului Iezer.  Ei erau hotărâși să râmănă peste noapte, însă vremea rea le-a dat  planurile peste cap, mai ales că nu erau echipați corespunzător. Conform primelor informații, două femei sunt într-o ușoară hipotermie, în timp ce un bărbat are o luxație de gleznă.

Șapte turiști surprinși de vremea rea pe munte. Intervin salvamontiștii argeșeni

Citește și: Ambulanțier, prins beat la volan. Avea 0.81 alcool în aer pur expirat

Potrivit Salvamont Argeș, cei șapte turiști intenționau să rămână peste noapte în refugiul Iezer, însă nu erau echipați corespunzător pentru munte. Cei șapte au fost surprinși de vremea rea și nefiind echipați corespunzător au decis să sune la 112 și să solicite ajutor.

„Acțiune în derulare. Grup de șapte persoane care intenționau să rămână peste noapte in refugiul Iezer, au fost prinse de grindină și nu au haine de schimb, două dintre femei fiind într-o ușoară hipotermie, în timp ce un bărbat are o luxatie de gleznă. Actionează patrula de serviciu din baza Voina.

Atragem atenția ca s-a înmulțit situatiile in care turiștii urcă pe munte complet nepregătiți fizic, tehnic și mai ales neechipați!  Dacă intentionați să urcați pe traseele montane (încă închise la altitudini mari din cauza zăpezii!) ne puteți contacta 24/7 la Dispeceratul Național Salvamont pentru informații, formând 0salvamont pe tastatura telefonului mobil”, a anunțat Salvamont Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *