Web Analytics
scris miercuri, 17.01.2024

Un bărbat care a abandonat 5 pui de câine în frig poate primi până la 7 ani de închisoare

Un bărbat de 47 de ani a fost reținut de polițiști după ce a abandonat 5 pui de câine în curtea catedralei din Buzău. Cățelușii au fost găsiți aproape înghețați de o femeie care a anunțat Poliția Animalelor. Pentru că le-a pus viața în pericol, stăpânul lor este cercetat pentru schingiuire și riscă până la 7 ani de închisoare.

Un bărbat care a abandonat 5 pui de câine în frig poate primi până la 7 ani de închisoare

Citește și: Două fetițe de 3 și 4 ani, în comă după ce mama le-a spălat pe cap cu o substanță toxică


Puii, care nu aveau mai mult de 3 zile, au fost lăsați, în iarbă, în curtea Catedralei din Buzău. Cățelușii au fost duși la un adăpost și a fost anunțată Poliția Animalelor. În scurt timp oamenii legii au ajuns la un bărbat de 47 de ani care a fost văzut în zona catedralei cu o sacoșă în care avea puii. Omul a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de rănirea și schingiuirea animalelor infracțiune ce se pedepsește cu până la 7 ani de închisoare.

Citește și: Gonea în Topoloveni cu 152 km/oră! Ce i-a făcut Poliția


Deși există o hotărâre de guvern din 2013 care obligă stăpânii să sterilizeze câinii din rasa comună, nu toți o respectă și se ajunge des la astfel de situații în care puii sunt abandonați. Amenda pentru nesterilizarea animalului de companie poate ajunge până la 10 mii de lei. Exceptate de lege sunt exemplarele din rasa pură, omologată.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *