Un argeşean, printre iniţiatorii proiectului de revizuire a Constituţiei

de | 17.09.2014 19:08 | Actualitate

# Considerând că statul român actual este unul nedemocratic, s-a solicitat schimbarea din temelii a legii fundamentale. Un comitet de iniţiativă format din 64 de cetăţeni a semnat un proiect de lege privind revizuirea Constituţiei României, actul fiind publicat recent în Monitorul Oficial. Prevalându-se de prevederile Legii nr. 189 din 1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni, cei 64 au încercat ceea ce ei considerau a avea drept rezultat „scoaterea poporului român din marasmul economic, politic, social şi moral în care a fost adus de statul român uzurpator”. Printre ei se află şi un argeşean din comuna Bascov, Constantin Cănuţă, în vârstă de 50 de ani.

Se dorea înlocuirea prefecților cu voievozi!

Proiectul de revizuire prevedea schimbări importante în structura şi atribuţiile statului, ale organelor administraţiei centrale şi locale. Erau specificate şi idei precum menţinerea rezervei de aur în ţară şi exploatarea aurului doar de către statul român, reîntregirea teritoriului ţării prin unirea cu Basarabia, imprescriptibilitatea crimelor împotriva poporului şi interzicerea căsătoriilor homosexuale. Cei 64 de semnatari ai proiectului susţineau ideea unui Parlament unicameral cu maxim 300 de membri şi înlocuirea prefecţilor cu voievozi.
Consiliul Legislativ a avizat negativ iniţiativa legislativă, considerând că este vorba de o rescriere a legii fundamentale, fără a se ţine cont de principiile care decurg din legislaţia Uniunii Europene.
C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii