Web Analytics

Ultimul omagiu. Jurnaliști din mai multe generații s-au recules lângă sicriul lui Ioan Butnicu

de | 22.09.2022 13:10 | Actualitate, Cultură, Home

Familia, rudele, câțiva prieteni și jurnaliștii. În special, jurnaliștii, cei care au lucrat cu el de-a lungul anilor, care l-au cunoscut, au venit azi, la Biserica ”Sfântul Andrei” din cartierul Trivale, să-i aducă flori și un ultim omagiu celui care a fost maestrul cameraman Ioan Butnicu. Au venit de la Alpha, Terra Sat, RCS-RDS, Antena etc, ziariști din diferite generații. La slujba de înmormântare, și echipa ”Jurnalului de Argeș” s-a recules la căpătâiul lui ”nea Ion” și a depus, la rându-i, o coroană de flori. Dumnezeu să-l odihnească!

Citește și: Dr. ing. Ilarie Isac, despre regretatul Ioan Butnicu: ”A fost un animator al Fenomenului Simfonia Lalelelor”

A murit alaltăieri, marți. Chiar de ziua nepotului său, Cristi, cel mijlociu, care-i calcă pe urme bunicului, în privința artei fotografice și a imaginii de film. Ne-a spus asta chiar el, nepotul, care a simțit pierderea ca pe o sfâșiere la inimă. A murit vegheat de fiica lui, Gabi, care, de doi ani încoace, a stat lângă tatăl ei, om vizibil marcat de repetate atacuri cerebrale și de o suferință (de memorie) ce n-are leac pe acest pământ.

Of, Doamne! Dacă i-a aprins lumânare chiar când a trecut la cele veșnice? Nu, nu i-a aprins – ne-a spus Gabi. Nici nu era nevoie. Știe asta de la părintele ei duhovnic, care zice că lumina pe lumea ailaltă vine de la faptele bune pe care le-ai făcut. Iar tatăl ei chiar a făcut multe fapte bune. Datorită lui, Piteștiul are o arhivă video cu cele mai importante momente din ultimele decenii. Și nu numai Piteștiul, ba chiar județul.

Despre filmările lui nea Ion am vorbit azi, la biserică, acolo unde se aflau și doamna Butnicu  (soția, în vârstă de 82 de ani), și fiul lor, care nu e stabilit în Pitești, și, evident, cei trei nepoți, băieți mari și frumoși, lumina vieții lui.

Sunt multe de povestit despre acest om. Și o s-o fac. Acum, însă, mă rog la Dumnezeu să aibă grijă de sufletul lui. Afară e soare. Lumea zice că nu i-a părut rău că moare…

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *