Ultima oră. Președintele Camerei de Comerț Argeș dezvăluie furăciunile de la Camera Națională

de | 24.05.2012 11:21 | Actualitate

Către CCI a României, Camerele de Comerţ şi Industrie Judeţene, Uniunea Camerelor Bilaterale, În atenţia tuturor colegilor preşedinţi,
Stimaţi colegi, vă declar cu toată sinceritatea faptul că adresa C.C.I a României, nr.1840/09.05.2012 m-a bulversat total. Greu de gândit că un astfel de document a fost produs de Preşedintele C.C.I. Naţionale – Dl. Vlasov şi adresat colegilor din Sistemul Cameral; cu atât mai greu de acceptat  vocabularul folosit şi invectivele sub orice critică (de tip golănesc) pe care Dl. Avocat le-a folosit pentru „a gratula” colegii care au încercat să oprească „REFORMA SISTEMULUI CAMERAL DE TIP VLASOV”, adică devalizarea totală a Camerei Naţionale, acoperită de aşa-zisul „vot – care este mai tare decât glonţul” (cum îi place domniei sale să spună).
Ştim cu toţii cum am fost atraşi în 2008  să votăm un buget  la dispoziţia Biroului de Conducere al Camerei Naţionale (care avea atunci un scop bine definit), buget care a trecut apoi la dispoziţia şi în folosul Preşedintelui Camerei Naţionale, respectiv un buget de aproximativ 135 000 (una sută trei zeci şi cinci de mii) de EURO .
În anul 2009, ”necesităţile” D-lui Vlasov au crescut fabulos şi fondul  la dispoziţia sa a ajuns la 1.500.000 (un milion cinci sute de mii) de EURO; anul 2010 i-a adus 900.000 (nouă sute de mii) de EURO, iar anul 2011 i-a adus 2.850.000 (două milioane opt sute cinci zeci de mii) de EURO, adică un total, până la sfârşitul anului 2011, de 5 385 000 (cinci milioane trei sute optzeci şi cinci de mii) de EURO .
Incredibil de gândit, în aceste condiţii în care exerciţiul financiar al Camerei Naţionale pe anul 2011 înregistrează o pierdere de 5.000.000 (cinci milioane) RON, dl Preşedinte Vlasov solicită pentru anul 2012 un fond la dispoziţia sa de 11.000.000 (unsprezece milioane) RON  -aproximativ 2 600 000 (două milioane şase sute de mii) de EURO, cerere aprobată într-un mod iresponsabil de către Adunarea Generală.
De reţinut faptul că acoliţii dlui Vlasov au aprobat în Adunări Generale anterioare şi exonerarea de răspundere pentru felul în care sunt folosiţi aceşti bani, adică să nu fie justificată folosirea lor nici în faţa forurilor de conducere (Adunarea Generală, Colegiul de Conducere, Biroul de Conducere), nici cu documente contabile; mai mult decât atât în  anul 2011, Adunarea Generală a aprobat un fond de 6 000 000 (şase milioane) de RON, dar neajungându-i, Dl Vlasov prin  diverse manevre  interne, si-a dublat suma aprobată  ajungând la 12.000.000 (douăsprezece milioane) RON,  o medie de aproximativ 227 000 (două sute două zeci şi şapte de mii) de EURO / lună).
Cum era şi normal, un grup de preşedinţi de Camere Judeţene  au sesizat aceste nereguli flagrante care  afectează funcţionarea Camerei Naţionale şi a  întregului Sistem Cameral şi s-au  opus la descărcarea de gestiune pentru anul 2011 şi aprobarea bugetului pentru anul 2012. Aceşti  colegi  (printre care şi subsemnatul) l-au întrebat pe Dl Preşedinte Vlasov, în Colegiul de Conducere şi Adunarea Generală, cum a folosit aceste sume incredibile și cum şi-a permis să dubleze fondul la dispoziţia sa pentru anul 2011 fără aprobarea prealabilă a Adunării Generale. Răspunsul a fost în bătaie de joc: „I-am cheltuit, nu îmi aduc aminte cum, dar dacă vreţi să ştiţi mai mult vă pot spune într-o discuţie privată la o cafea”.
La întrebarea cum a putut să ridice din casierie şi din bancă aceste sume colosale răspunsul a fost: „cu referate care făceau referire  la aprobarea fondului de către Adunarea Generală.”
Făcând o sumară analiză a „fondului  Vlasov” pentru anul 2011, acesta a fost de 2 850 000 (două milioane opt sute cinci zeci de mii) de EURO,  adică aproximativ  10 000 (zece mii) de EURO pentru fiecare zi lucrătoare, însemnând 33% din veniturile totale ale Camerei Naţionale pentru anul 2011; această sumă însuşită de „reformatorul Sistemului Cameral” reprezintă de 2 ori fondul brut de salariu al tuturor angajaţilor  Camerei Naţionale ; şi prin această complicitate „a votului  mai tare decât glonţul”, în numele democraţiei originale de „tip Vlasov”, fondul la dispoziţia preşedintelui s-a transformat în venit personal al dlui Vlasov. La aceste sume trebuiesc adăugate veniturile din indemnizaţia de preşedinte al CCI României, din indemnizaţia de şedinţă la Biroul de Conducere, din indemnizaţia de participare la Colegiul  de Conducere etc.     Toate acestea însumate, adăugate la fondul preşedintelui, ajung aproape de un sfert de milion de EURO /lună (pentru anul 2011.)
Pentru a vă face o imagine a veniturilor  altor preşedinţi, vă fac o exemplificare:
Preşedintele nou ales al Franţei are un venit de aprox.
14 000 EURO/lună;
Cancelarul german, cel mai puternic lider european Angela Merkel, are un venit lunar de 17 000 EURO (după ultima creştere cu 900 EURO);
Preşedintele României are un venit lunar de 5 700 RON aprox. 1300 EURO ( adică 7,7% din venitul pentru o zi al dlui Vlasov);
Asta da reformă a „Sistemului Cameral de tip Vlasov”, la care pentru o mai bună înţelegere trebuie adăugate extravaganţele şi poftele ”nobile” ale reformatorului: automobilele exclusiviste  (ROLLS-ROYCE, RANGE ROVER, MERCEDES ), Clubul  la dispoziţia sa… şi aşa mai departe.
E foarte interesant de urmărit situaţia societăţilor comerciale proprietate a Camerei Naţionale, care au ajuns în stare de semi-faliment, sub patronajul direct al „reformatorului Sistemului Cameral”.
Este de înţeles supărarea D-lui Vlasov pentru faptul că nu i s-au supus toţi preşedinţii, şi că unii dintre ei s-au apucat să-l ia la întrebări, în legătură cu ceea ce se întâmplă la Camera Naţională, a modului în care a fost transformat un fond la dispoziţia preşedintelui în venit personal al D-lui Vlasov, (în condiţiile în care aceşti bani ar fi trebuit folosiţi exclusiv pentru interesele Camerei Naţionale).
Tulburat de tupeul unor „preşedinţi frustraţi” de a nu aproba bugetul Camerei Naţionale pentru anul 2012, care conţine suma de 11 000 000 (unsprezece milioane) de RON, aproximativ 2 600 000 (două milioane şase sute mii) de EURO, pentru buzunarul propriu (fără să prezinte documente sau explicaţii pentru felul în care foloseşte aceşti bani şi îndrăzneala de  a nu vota descărcarea de gestiune a bugetului pentru anul 2011 al Camerei Naţionale în care Dl. Vlasov a consumat 2 850 000 (două milioane opt sute cinci zeci de mii) de EURO mascat sub titulatura de „fond la dispoziţia Preşedintelui”), reformatorul Sistemului Cameral, Dl Mihail Vlasov produce adresa nr. 1840 /09.05.2012 prin care îi desfiinţează în stilul propriu pe aceşti „obraznici frustraţi” de tip Nicolae Băcanu – Preşedinte C.C.I. Arad, Valentin Cismaru – Preşedinte C.C.I. Vâlcea, „looseri” tip Aurelian Gogulescu – Preşedinte C.C.I. Prahova; ”oameni fără personalitate” tip Mihai Apopii – Preşedinte C.C.I. Neamţ; „oameni cu legături puternice în servicii” de tip Ion Brănescu – Preşedinte C.C.I. Argeş, Aurelian Gogulescu – Preşedinte C.C.I. Prahova, „necoptul” Cristian Dobre – Preşedinte C.C.I. Dolj; „nemernici” de tip „gunoi” ca Doru Simovici – Preşedinte C.C.I. Bacău, „ instigatori” de tip Ioan Micula – Preşedinte C.C.I. Bihor, lista rămânând deschisă; „oameni care n-au istorie, n-au prezent, n-au vise…”, dar ce nu înţelege dânsul este că aceşti oameni au onoare, au bun simţ, au responsabilitatea poziţiei pe care vremelnic o ocupă şi nu doresc să fie complici la aceste manevre de transferare a banilor Camerei Naţionale către preşedintele  „democrat ales”- Mihail Vlasov.
Aceşti preşedinţi „frustraţi” au declarat deschis lupta de a opri „reforma Vlasov”  în Sistemul Cameral, adică „punerea pe butuci” a Camerei Naţionale, şi sunt convins că şi cei care stau în expectativă, precum şi alţii care, din motive greu de înţeles şi acceptat, s-au făcut până acum complici în această „reformă”- dar care în sinea lor nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă. Personal, cred că nici măcar unul dintre colegii preşedinţi nu este convins că Sistemul Cameral condus de dl Vlasov se află pe drumul cel bun.
Toţi avem obligaţia morală de a evalua corect şi in interesul instituţiei camerale  situaţia actuală şi viitorul.
Am să închei parafrazându-l pe Dl Vlasov cu zicerea biblică (din scrisoarea pe care ne-a adresat-o): „Spune adevărul  şi adevărul te va face liber” şi să repet ceea ce am spus la ultimul Colegiu şi anume că nu am să-l votez NICIODATĂ pentru a continua o astfel  de „reformă”, care de fapt nu este altceva  decât o manevră de transformare a veniturilor Camerei Naţionale în venituri personale ale EXCELENŢEI SALE, Dl. Mihail Vlasov.
Cu sinceritate,
PREŞEDINTELE C.C.I. ARGEŞ,
Dipl. ing. ION BRĂNESCU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii