Web Analytics

Twitter combate dezinformarea legată de conflictul din Ucraina cu ajutorul etichetelor de avertizare

de | 20.05.2022 12:10 | Actualitate

Compania de socializare Twitter va începe să plaseze avertismente peste conţinuturile înşelătoare cu privire la conflictul din Ucraina şi va limita propagarea afirmaţiilor dezminţite de grupurile umanitare sau de alte surse credibile, a anunţat joi compania de socializare, transmite Reuters.

Citește și: SIPI se spală pe mâini în cazul Mihalcea şi aruncă pisica moartă în curtea IPJ Argeş

Intensificarea dezinformării în jurul invadării Ucrainei de către Rusia, pe care Moscova o numeşte ”operaţiune militară specială”, face parte dintr-o nouă politică care subliniază modul în care Twitter va aborda dezinformarea în timpul crizelor.

Citește și: Distribuţie Oltenia investește peste 2 milioane de lei în două dispecerate noi, de rezervă

Platformele de social media s-au confruntat cu un control din ce în ce mai mare asupra modului în care determină şi gestionează dezinformarea. Twitter a fost de acord să fie preluată de directorul general al Tesla, Elon Musk, care a spus că crede că platforma ar trebui să fie o platformă pentru libertatea de exprimare.

Noile notificări de avertizare vor alerta utilizatorii că un tweet a încălcat regulile Twitter, dar totuşi le vor permite oamenilor să vadă şi să comenteze. Platforma nu va amplifica sau recomanda astfel de tweet-uri, iar redistribuirea va fi, de asemenea, dezactivată. Abordarea ar putea fi ”o modalitate mai eficientă de a interveni pentru a preveni vătămările, păstrând şi protejând în acelaşi timp discuţiile pe Twitter”, a declarat Yoel Roth, directorul pentru securitate şi integritate al Twitter, în timpul unei convorbiri telefonice cu reporterii. Compania va acorda prioritate adăugarii de etichete la tweet-urile înşelătoare ale unor conturi de mare profil, cum ar fi utilizatorii verificaţi sau profilurile oficiale ale guvernului. De asemenea, va acorda prioritate conţinutului care ar putea dăuna oamenilor de pe teren, potrivit News.ro.

Citește și: Mașina Zoiei Ceaușescu, vândută la licitație pentru 20 de mii de euro

Twitter a spus că defineşte crizele ca fiind situaţii în care există o ameninţare larg răspândită la adresa vieţii, siguranţa fizică, sănătatea sau subzistenţa de bază. Acesta a spus că politica se va concentra iniţial pe conflictele armate internaţionale, dar este destinată şi evenimentelor precum împuşcături în masă sau dezastre naturale.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *