Distribuţie Oltenia investește peste 2 milioane de lei în două dispecerate noi, de rezervă

de | 20.05.2022 11:32 | Actualitate, Home

Comunicat de presă

Dispeceratele de rezervă vor completa schema de proiecte digitale care îmbunătățesc experiența consumatorilor de energie din Oltenia și parțial Muntenia (Argeș și Teleorman), cu impact direct în reducerea timpului mediu de remediere a incidentelor și deranjamentelor.

Citește și: Tinerii în Arenă – Mentorat la puterea a cincea

În plus, până la finalul anului, Distribuție Oltenia va implementa tehnologie nouă pentru o parte din stațiile de lucru ale dispecerilor săi, dar și în soluția de telecomunicație voce folosită în gestionarea evenimentelor din rețea și în managementul deranjamentelor către echipele operative de teren. Această investiție este strâns conectată cu dezvoltarea continuă a sistemului SCADA și cu implementarea proiectului strategic ADMS (76 milioane lei) care promite o rețea inteligentă de distribuție.

Ce presupune activitatea de dispecerizare și de ce e importantă o rețea inteligentă de distribuție?

Activitatea de dispecerizare asigură securitatea și continuitatea alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Practic, în dispecerate sunt înregistrate toate solicitările de intervenție în cazul unor deficiențe apărute în rețeaua electrică și tot de aici sunt coordonate echipele operative.

Citește și:  Nevasta şi călugărul se iubeau în Toyota monahului, pe câmp şi chiar în… spatele bisericii

În cazul Distribuție Energie Oltenia, activitatea de dispecerizare se realizează în 2 puncte centrale de dispecerizare, localizate în Craiova și Pitești, la care se vor adăuga 3 locații de rezervă.
Misiunea de a aduce energia electrică în casele consumatorilor este asigurată de o echipă de 65 de dispeceri care lucrează în ture de 24h/ 7 zile. În condițiile impuse de pandemia COVID-19, Distribuție Oltenia le-a asigurat dispecerilor săi posibilitatea de a lucra izolați în camerele de comandă (pentru dispecerizarea rețelei de înaltă și medie tensiune), iar dispecerizarea deranjamentelor pentru joasă tensiune (adică pentru consumatorii casnici/ finali) a putut fi efectuată din telemuncă. În plus și în cazul dispeceratelor de rezervă, vor putea fi asigurate și condițiile propice pentru izolarea dispecerilor la locul de muncă, în caz de necesitate.

Beneficii pentru consumatori:

Citește și: Cazul copiilor agresați la o creșă din Pitești. Educatoarea este anchetată și disciplinar

  • timp redus de preluare a incidentelor și deranjamentelor din rețea
  • localizarea mai precisă a zonelor de defect și distribuirea acestora către cele mai apropiate echipe operative

Pentru consumatorii de energie, acest lucru înseamnă o gestionare mai bună a întreruperilor planificate, dar și a celor accidentale, datorită sistemelor implementate sau în curs de implementare care includ monitorizarea permanentă și capacitatea rețelei electrice de a autoizola defectele. În acest sens, disconfortul cauzat de întreruperile în alimentarea cu energie electrică este mult mai redus, cu îmbunătățiri continue și semnificative.

Distribuție Oltenia continuă investițiile din fonduri proprii sau fonduri europene pentru transformarea rețelei electrice într-una SMART.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...