Web Analytics

Turiștii de la “Capra” riscă să fie amendați. Au ajuns la cabană, deși drumul e închis circulației

de | 5.02.2023 10:23 | Actualitate, Home

IPJ Argeș transmite că drumul spre Cabana Capra, Transfăgărășan este închis circulației. Astfel că, turiștii care au ajuns la cabana lovită de avalanșă riscă să fie penalizați cu amenzi cuprinse între 870 și 1160 lei, întru cât nu au respectat circulația. 

“În cursul nopții trecute, pe DN7C, km.106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă, în urma căreia au fost avariate mai multe autoturisme și aproximativ  60 de persoane au rămas izolate la cabană.

Citește și: O avalanşă a lovit Cabana Capra de pe Transfăgărăşan! Imagini de la faţa locului

Autoritățile cu atribuții în domeniu sunt la fața locului, pentru a lua măsurile necesare, în vederea evacuării persoanelor.

*DN 7C este închis traficului, de la km. 104, încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul DN 7C,  dar și prin indicator și barieră, la km. 104.*

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș vor verifica modalitatea prin care persoanele respective au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere se vor lua măsurile legale în consecință.

Conform OUG 195/2002 R, privind circulaţia pe drumurile publice, _constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile, nerespectarea de către conducătorul de vehicul a interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public.”, informează IPJ Argeș. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *