Web Analytics

Tudor Pendiuc, achitat în dosarul asfaltării drumului până la consilIera sa

de | 29.06.2018 06:47 | Actualitate

pendiuc
Tribunalul Argeş i-a achitat joi pe fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, dar şi pe Florentin Branişte, directorul ADP Pitești, trimiși în judecată de DNA, în februarie,  într-un dosar cu acuzații de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum. Decizia nu este definitivă.
 
Mai exact este vorba de celebrul scandal al asfaltării drumului spre fosta secretară și consilieră a primarului, Carmen Lis. 
 
Potrivit unui cominicat  DNA de la acea vreme, în luna septembrie 2014, au fost efectuate lucrări de modernizare şi asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Piteşti. Suprafaţa de teren respectivă (506,6 metri pătraţi – o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum şi dintr-un spaţiu cu vegetaţie aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuinţa unei persoane cu funcţie de conducere în cadrul Primăriei Piteşti.
 
 Iată ce se arată în decizia pronunţată în şedinţă publică din 28 Iunie 2018, la Tribunalul Argeş – Secţia penală:
achită pe inculpatul BRANIŞTE FLORENTIN MIRCEA(…), achită pe inculpatul PENDIUC TUDOR (…) dispune restituirea către inculpatul BRANIŞTE FLORENTIN MIRCEA a sumei de 27.747,02 lei, achitată la casieria Administraţiei Domeniului Public Piteşti (…),precum şi ridicarea măsurii asigurătorii (…).Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii