Web Analytics
scris sâmbătă, 25.05.2024

Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu, conform portalului instanței. Decizia nu este definitivă.

Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

Judecătorii au dispus suspendarea executării sentinţei penale în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat în 2014 la zece ani de închisoare pentru corupție, se arată într-o decizie a Tribunalului București publicată pe portalul justiției, conform G4Media. Ca urmare a deciziei luate vineri de Tribunal, statul oprește procedurile de recuperarea prejudiciului de aproximativ 60 de milioane de euro.

Citește și: Un polițist din Londra a fost concediat după ce și-a numit colega „româncă proastă”

„În temeiul dispoziţiilor art.460 alin.1 C.proc.pen. dispune suspendarea executării sentinţei penale nr. 701/26.09.2013 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr.888/08.08.2014 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia II Penală, în dosarul nr.25497/3/2012**. În temeiul art. 275 alin.3 C.proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se menționează în decizia publicată pe portal.

Decizia vine în dosarul în care Tribunalul Bucureşti a admis în principiu, în februarie, cererea de revizuire a deciziei de condamnare din dosarul lui Dan Voiculescu, formulată de unul dintre inculpaţii condamnaţi, fostul şef AVAS Jean Cătălin Sandu. Următorul termen în acest dosar a fost stabilit de Tribunalul București pentru 3 iulie. Deocamdată, judecătorul Sterică Toma de la Tribunalul Bucureşti a decis că sunt întrunite doar condiţiile de formă pentru a se verifica cererea de revizuire pe fond. Dacă însă, judecătorul admite şi pe fond cererea de revizuire a sentinței din dosarul lui Dan Voiculescu, atunci decizia de condamnare va fi anulată, iar procesul se reia, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare.

În aceste condiţii, Dan Voiculescu, ar putea cere daune pentru cei trei ani de închisoare pe care i-a executat din condamnarea definitivă de 10 ani. În plus, statul român, prin ANAF, ar putea să îi dea înapoi banii confiscaţi.

Citește și: Podul Giurgiu-Ruse intră în reparații. Ce alternative au românii care vor să ajungă în Grecia sau Turcia

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, în august 2014, la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, cu un prejudiciu de aproximativ 60 de milioane de euro, sumă din care statul român a reușit să recupereze mică parte. Trei ani mai târziu, în iulie 2017, el a fost eliberat condiţionat în baza unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti. La ieşirea din închisoare, Dan Voiculescu a susținut că nu există niciun prejudiciu în acest dosar, iar decizia instanţei din august 2014 ”va fi demontată de justiţie”. El a susținut în repetate rânduri că a fost condamnat prin „telepatie”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită