Web Analytics
scris sâmbătă, 25.05.2024

Un polițist din Londra a fost concediat după ce și-a numit colega „româncă proastă”

Un polițist din Anglia a fost demis, fără preaviz, pentru comportament rasist față de o colegă româncă.

Un polițist din Londra a fost concediat după ce și-a numit colega „româncă proastă”

Un polițist din Londra a fost concediat după ce și-a umilit colega de muncă, numind-o „româncă proastă” în timpul unui conflict legat de o problemă la computer. Incidentul a avut loc atunci când bărbatul a încercat să o ajute pe colega sa cu o problemă tehnică, dar s-a enervat și a recurs la insulte.

Citește și: Fiul care și-a omorât în bătaie tatăl în vârstă de 93 de ani, arestat preventiv pentru 30 de zile

Bărbatul a ajuns în fața comisiei de disciplină. Cazul s-a întâmplat pe 6 septembrie 2022, scrie The Standard. Când femeia i-a spus că va face plângere împotriva lui, bărbatul i-ar fi spus „Nimeni nu te va crede”.  După ce situaţia reală a fost prezentată șefilor, bărbatul le-a spus că remarca a fost doar o glumă înțeleasă greșit și că regretă.

„Harris a făcut acest comentariu din impulsul momentului, fără nicio considerație reală a ceea ce urma să spună. Cu toate acestea, comisia a mai constatat că, având în vedere pregătirea sa ca ofițer de poliție și conștientizarea lui aparentă că un astfel de comentariu ar echivala cu un limbaj jignitor, rasist, el ar fi trebuit să se oprească de la a folosi un astfel de limbaj, oricât de spontan ar fi”, a transmis comisia. Ofițerul, care a lucrat în Poliția Met din 2018, a fost demis fără preaviz.

Citește și: Primul set de reguli UE pentru combaterea violenței împotriva femeilor a fost oficializat

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită