Transferul de putere în PSD Argeş a început la Palatul Ştirbey

de | 25.09.2013 20:43 | Actualitate

# Familia Ponta şi un sfert din guvern, prezenţi la nunta deputatului Drăghici.  Poate cea mai importantă nuntă de la Nunta lui Figaro încoace a avut loc duminica trecută, în cochetul decor al Palatului Știrbei din București, acolo unde deputatul argeșean Mircea Gheorghe Drăghici, consilier onorific al premierului și chestor al Camerei Deputaților, și-a unit destinele cu Georgiana Popescu, consilieră la cabinetul europarlamentarului Daciana Sârbu.
Peste 500 de persoane au dat curs invitației mirilor de a fi prezenți la marea petrecere, cei mai mulți fiind, evident, din Argeș. Cununia civilă a fost oficiată de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, cu care deputatul Drăghici se află de mai mulți ani în relație de prietenie, iar cununia religioasă de însuși arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Calinic, care a cerut aprobare specială de la Patriarhul Daniel, pentru a putea oficia slujba la București. Inflație de VIP-uri la nunta propriu-zisă, în care ambianța sonoră a fost asigurată de formațiile Provincialii și Nistor Family Band și de soliștii Raoul și Petrică Mâțu Stoian. „Piesele” de greutate ale serii au fost, desigur, Victor Viorel Ponta, soția sa, Daciana Octavia, şi fiica celor doi. Bonus pentru Mircea Drăghici, premierul a venit însoțit și de o parte consistentă din cabinetul pe care îl conduce. Astfel, au fost prezenți miniștrii Daniel Constantin, Dan Șova, Eugen Orlando Teodorovici, Nicu Bănicioiu, Ramona Mănescu, precum și fostul ministru al transporturilor Miron Mitrea. A lipsit însă vicepremierul Liviu Dragnea, lung prilej de bârfe și de ipoteze. A mai fost prezent și un grup important de primari din București, alături de Robert Negoiță fiind de față și Mariean Vanghelie de la Sectorul 5, Rareș Mănescu de la Sectorul 6, Cristian Popescu Piedone de la Sectorul 4 sau Florentin Pandele din Voluntari și soția sa, Gabriela Vrânceanu Firea.

Preşedintele Nicolescu, cu soţia, fiica şi nepoata

Cum era și firesc, Argeșul a fost reprezentat la cel mai înalt nivel și într-un număr mare de invitați. Președintele CJ și al PSD, Constantin Nicolescu, a venit împreună cu soția, Viorica, una dintre fiice și o nepoțică, iar primarul Tudor Pendiuc s-a alăturat numeroșilor primari din Argeș, dintre care cel mai numeros grup a fost cel din zona Curtea de Argeș, pe care o reprezintă Mircea Drăghici în parlament. Și parlamentarii argeșeni au venit aproape în totalitate (a onorat invitația până și deputatul Radu Vasilică, trecând peste animozitățile care-l leagă de ginerele Drăghici), singurul absent fiind, surprinzător, chiar senatorul liberal Iani Popa. De asemenea, nici deputatul PNL Theodor Nicolescu n-a fost zărit printre invitați. Lipsa lor a fost însă suplinită, din punct de vedere liberal, de prefectul Cristian Soare, deputatul Andrei Gerea, senatorul Ionuț Elie Zisu și de vicepreședintele CJ, Costică Polexe. Tot la capitolul absenți s-a bifat și celălalt vicepreședinte al CJ, Florin Tecău. Dintre primarii de orașe și municipii, lui Tudor Pendiuc i s-au adăugat Ion Georgescu din Mioveni și Ninel Diaconu din Curtea de Argeș. Primarul Gigel Boțârcă din Topoloveni a fost reprezentat de fiul său, în vreme ce viceprimarul Cornel Ionică i-a „delegat” pe fiica și ginerele său să participe la nuntă. Dintre oamenii de afaceri argeșeni, prezenți și ei în număr destul de mare, cei mai importanți au fost Gheorghe Badea de la GIC și Gigi Văsâi de la Girexim. În ce-i privește pe directorii de instituții, se pot menționa Dan Ionescu, secretarul general de la ministerul Agriculturii, venit împreună cu soția sa, Gabriela, adjunctă la Fisc, șeful Poliției, Petre Ionițescu, împreună cu șeful de la Circulație, Marian Badea, directorul de la Ape, Dumitru Ciobanu, prezent împreună cu directorul economic, Teo Tănăsescu, șeful pădurilor, Armand Chiriloiu, șeful ITM, Mihai Adrian Oprescu și mulți alții.

S-au servit cinci feluri de mâncare și s-a bătut recordul la pupături

În ce privește ambianța și meniul, acestea au fost ireproșabile, după cum ne-au povestit unii din invitați. Au existat vreo cinci feluri de mâncare, nici prea fițoase, dar nici de lepădat, fapt care a avut darul să țină lumea ocupată cu folos la mese. Aperitivul a constat într-un platou bogat, cu icre roșii, creveți, pate de gâscă, rulouri cu pepene galben și somon fume, roșii, brânză, cașcaval și piftiuțe. Apoi s-au servit două tipuri de pește, sărmăluțe cu bacon, friptură de vită trasă în unt și mușchi de porc, plus înghețată și alte tipuri de desert. Și băutura a fost la discreție, în regim de bar deschis, dar și cu servire la masă, coordonată impecabil de majordomi. S-a dansat aproape în permanență, ringul fiind neîncăpător, iar asta și grație recitalurilor de excepție susținute de artiști. S-a depășit recordul și la numărul de pupături pe metrul pătrat, unii dintre invitați fiind chiar speriați să nu se aleagă cu afecțiuni cervicale din această pricină. Iar în ce privește darul, media s-a situat undeva între 1.500-2.000 lei de familie. Casă de piatră!
Mihai Constantin Bădescu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii