Web Analytics

Tribunalul Argeş a dat termen DNA Piteşti să termine ”Consultanţa 2” până la 1 februarie 2021

de | 13.02.2020 13:39 | Dezvăluiri

# Contestaţia primarului de la Miceşti a avut efect

Miercuri, 5 februarie, la Tribunalul Argeș a fost un nou termen în cazul contestației formulate de către primarul Dumitru Voicu de la Micești privind durata excesivă a urmăririi penale din dosarul ”Consultanța 2”, disjuns în noiembrie 2015 din ”Consultanța 1” și nefinalizat vreme de 4 ani. În ”Consultanța 2” sunt cercetați alte câteva zeci de primari, printre care și cei ai unor orașe precum Mioveni, Topoloveni sau Curtea de Argeș. Instanța a admis contestația privind durata excesivă a urmăririi penale, iar termenul acordat DNA Pitești pentru a finaliza urmărirea penală a fost stabilit pentru 1 februarie 2021.

Zeci de primari cercetați pentru abuz în serviciu; printre ei, Georgescu de la Mioveni și Boțârcă de la Topoloveni

Trebuie precizat că dosarul ”Consultanța 2” a fost constituit pe rolul DNA Pitești pe 23 noiembrie 2015, cu 23 de persoane cercetate pentru abuz în serviciu. Iată și care sunt cele 23 de persoane: Ion Georgescu – primar Mioveni, Nicolae Diaconu – fost primar Curtea de Argeș, Gheorghiță Boțârcă – primar Topoloveni, Gheorghe Matei – primar Mihăești, Ion Popa – fost primar Stâlpeni, Dumitru Voicu – primar Micești, Lucian Cioran – fost primar Mozăceni, Sevastian Pupăză-Roşu – primar Stolnici, Daniel Dincuță – fost primar Corbeni, Dumitru Secăreanu – primar Dâmbovicioara, Vasile Nica – fost primar Valea Danului, Ionel Vișan – primar Cotmeana, Nicolae Pepenel – fost primar Bughea de Sus, Emil Simion – fost primar Brăduleț, Damian Poștoacă – primar Mioarele, Gheorghe Stoican – primar Arefu, Mihail Dumitrescu – fost primar Merișani, Mircea Păuna – fost primar Mușătești, Sorin Lupu – primar Priboieni, Ion Pădureanu – primar Godeni, precum și Onela Oană și Aida Catană – ambele angajate la firma European Project Consulting.
Din informațiile pe care am reușit să le obținem, în dosarul ”Consultanța 2” se verifică inclusiv modalitatea de atribuire a mai multor contracte ”Cornul și laptele”, fiind făcute verificări inclusiv asupra mai multor angajați de la Consiliul Județean Argeș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. La pușcărie! Grup infracțional organizat, trafic de influență, corupție. Sper să nu ne trezim cu achitare, prescriere sau pedepse cu suspendare. Dar trăim în Argeș, pe cine ar mai mira?…