Web Analytics

Toamnă grea pentru dreapta argeşeană

de | 14.10.2021 16:06 | Actualitate, Opinii

Odată cu instalarea lui Florin Cîțu la butoanele PNL, liberalii argeșeni, cei din divizia aeropurtată de vânt Perianu-Coteț, au adus teascul în curtea partidului și se pregăteau de must. Chiar și după ce moțiunea de cenzură l-a aruncat pe Mâțu la marginea viei, lăsându-l fără scaunul de premier, fanii săi din PNL Argeș au dat înainte cu preparativele pentru must: ”Și ce dacă? Îl propune Iohannis din nou și rămânem la butoane”. Uite însă că întâiul jucător de golf al țării a ieșit la rampă cu Dacian Cioloș ca propunere de premier. A ruginit teascul, s-au stafidit strugurii din via de la Florica, jale mare în PNL, aripa Superman. Gelu Tofan e tot mai greu de ucis din postul de viceprimar al Piteștiului, iar Miuțescu e încastrat bine în pereții filialei, trebuie să aduci buldozerul și să dărâmi clădirea ca să-l extragi din scaunul de președinte.

Citește și Perianu cere schimbarea lui Miuţescu pentru huiduielile la adresa lui Iohannis

Să trecem însă și dincolo, în budoarul porumbeilor de la USR-PLUS, Filiala Argeș. Fidelii lui Dan Barna sunt mai mulți și mai cornuți, dacă e să ne referim la deputatul Ionuț Moșteanu și tot ce a plantat el în posturi-cheie: pe Emilia Mateescu în funcția de prefect, pe ”Momo” Mihăilescu – viceprimar la Pitești, pe Adrian Cârstea – secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului și alții. În Argeș, Dacian Cioloș și Plus-eriștii nu-l au decât pe eterna tânără speranță Dan Hodoș, care era și președinte, și vector de imagine, și lipitor de afișe, și femeie de serviciu. Un fel de om-orchestră fără niciun auditoriu. Așa de valorizat a fost Hodoș de echipa lui Moșteanu, că a fost trimis să candideze la Primăria Mioveni. Unde a înfrânt cu brio în fața lui Ion Georgescu. Acum Dan Hodoș vrea funcția de prefect, legitim oarecum, că e omul lui Cioloș. A vrut-o el și înainte, însă deputatul Moșteanu l-ar fi tăiat de pe orice listă, chiar și de pe cea cu ajutoare sociale. Emilia Mateescu poftește și ea să revină în scaunul de prefect, că a început să-i placă în cele nouă-zece luni cât l-a ocupat, mai ales că acum are și o țâră de experiență. În plus, e vreme de pandemie și nu ne permitem improvizații sau școlarizări la locul de muncă. Cam astea sunt jocurile de putere, de mustărie sau budoar, în tabăra dreptei argeșene. Cu precizarea că, dacă rămâne Cioloș până la capăt variantă de premier, USR-PLUS se va întări și mai mult în Argeș, va lua cât mai multe posturi, iar liberalii chiar vor rămâne fiii ploii.

Pe stânga, conform principiului „jocul greșeala așteaptă”, PSD Argeș s-a așezat comod în fotoliu și ronțăie la pop-corn. Iar asta nu dăunează procentelor electorale, dimpotrivă. Deși electoratul e iritat și s-a cam prins că PSD se teme de iarnă mai mult decât de pandemie și de Liviu Dragnea la un loc.

Citește și Avocatul argeșean Radu Perianu despre PNRR: ”Acoperă nevoile de dezvoltare a tuturor regiunilor, nimeni nu este lăsat în urmă!”

 

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. un articol echilibrat…e spre bine.