Web Analytics

Perianu cere schimbarea lui Miuţescu pentru huiduielile la adresa lui Iohannis

de | 29.09.2021 14:35 | Actualitate, Politica si Administratie

# „Dacă dânsul nu ar fi cerut un astfel de comportament sau ar fi arătat că nu-l tolerează, el nu ar fi existat”, spune avocatul liberal cotat cu cele mai mari șanse de a deveni prefect

Liberalii și-au ales conducătorul, pe Florin Cîțu, sâmbătă, 25 septembrie, în timpul unei ședințe cu tensiuni, huiduieli și scandaluri. Avocatul piteștean Radu Perianu, consilierul premierului Florin Cîțu și cel care a candidat pentru funcția de președinte al PNL Argeș, este, de mai mult timp, și favorit pentru funcția de prefect al Argeșului. Acesta ne-a răspuns câtorva întrebări, în contextul evenimentelor recente.

# S-a tot vehiculat că veți fi noul prefect. Vi s-a făcut această ofertă? Vă tentează?
– N-am cum să vă răspund la o astfel de întrebare, pentru că e mult mai complexă situația. În momentul de față, este cineva care îndeplinește atribuțiile de prefect și trebuie să le îndeplinească.
# Ați accepta o astfel de funcție în viitor?
– Nu vă spun nici asta. N-am cum să vă spun, pentru că sunt mai multe considerente. Întrebarea vine cumva înaintea vremurilor, ca să zic așa (râde, n. red.).

Citește și Avocatul argeșean Radu Perianu despre PNRR: ”Acoperă nevoile de dezvoltare a tuturor regiunilor, nimeni nu este lăsat în urmă!”

„Cred că da, este posibilă schimbarea d-lui Adrian Miuțescu”

# Credeți că este posibilă schimbarea d-lui Adrian Miuțescu?
– Eu cred că da, mai ales avându-se în vedere comportamentul pe care l-a impus multora dintre delegații la Congres din partea Argeșului.
# Vă referiți la huiduieli?
– Da, mă refer la o manieră de comportament care nu face cinste niciunui liberal, nicăieri, nici măcar pe stadion, cu atât mai puțin la un congres.

# Și credeți că dânsul le-a spus să se comporte așa?
– Există întotdeauna o ierarhie, inclusiv în partid, inclusiv în PNL, la nivel teoretic. Dacă dânsul nu ar fi cerut un astfel de comportament sau ar fi arătat că nu tolerează un astfel de comportament, el nu ar fi existat, dar câtă vreme el nu numai că a existat, dar s-a desfășurat pe întreg parcursul congresului sau pe întreg parcursul alocuțiunilor celor din echipa Cîțu, chestia mă face nu numai să cred că a tolerat acest gen de comportament, dar că l-a și încurajat, dacă nu cumva l-a și premeditat.
# Cu cine ați lucra la conducere: cu Alina Gorghiu, sau cu Daniel Constantin?
– Aș putea să vă spun că mă onorează amândoi cu o relație foarte bună, prin urmare, cred că toți ar trebui să lucrăm pentru PNL și, ca atare, vom trăi și vom vedea ce se mai întâmplă. Eu, personal, vă repet, am o relație foarte bună, care mă onorează, cu amândoi colegii.

Citește și Adrian Miuţescu: „Consider că PNL poate continua guvernarea alături de partenerii din USR PLUS şi UDMR”

Ce spune despre schimbarea viceprimarului Tofan cu Mihai Coteț

# Pe cine ați recupera dintre foștii colaboratori ai lui Adrian Miuțescu: Lucian Ionescu, Bogdan David, Emanuel Soare, Gelu Tofan?
– Deja le-ați pus cruce, văd (râde, n. red.). Permiteți-mi să nu dau niciun nume, pentru că, deocamdată, nu suntem în postura de a elimina sau de a recupera, suntem în situația de după congres, când lucrurile se cer a fi analizate, se cer a fi cernute, se cer a fi tratate cu foarte multă seriozitate. Prin urmare, cred că este prematur un răspuns la o astfel de întrebare, foarte bună, de altfel, și cam în ton cu ultimele evenimente.
# Cât de viabilă este schimbarea viceprimarului Gelu Tofan cu consilierul Mihai Coteț?
– Cred că în politică orice este viabil, orice proiect, atât timp cât el respectă legea.

Citește și Un grup de ONG-uri cer ca PNL să prezinte scuze publice pentru agresarea celor două jurnaliste

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii