Timp de o săptămână, pictorii câmpulungeni au protestat în faţa Palatului Culturii

de | 25.07.2013 18:12 | Actualitate

În perioada 15 – 21 iulie, pe durata Zilelor Municipiului Câmpulung, artiştii plastici locali, membri ai Cenaclului de Arte Plastice I. D. Negulici, din cadrul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, au ales un mod inedit de a protesta la adresa Ministerului Culturii. Pictorii câmpulungeni au protestat expunându-şi lucrările în plină stradă, în faţa clădirii Palatului Culturii, care se află de zece ani în reabilitare.
„Am expus aici în încercarea de a sensibiliza Ministerul Culturii. Sperăm ca arta şi cultura să-şi spună cuvântul. Acum zece ani, ne-au dat afară ca să ne facă palat şi de atunci stăm, toţi, într-o cameră din Casa de Cultură a Sindicatelor. Sperăm ca la anul să nu mai fim nevoiţi să ne expunem lucrările în stradă!”, a declarat Nelu Constantin, preşedintele Cenaclului de Arte Plastice I. D. Negulici.
Dacă bine ne amintim, firma lui Vasile Turcu a înghiţit miliarde bune pentru a reabilita aşa numitul Palat al Culturii, lucrările fiind abandonate la un moment dat. Mai în glumă, mai în serios, este foarte posibil ca reabilitarea uneia dintre cele mai importante clădiri de patrimoniu din Câmpulung să dureze atât de mult şi din cauza faptului că piatra, cimentul şi varul se procură destul de greu şi la costuri astronomice… pentru că sunt folosite materialele de construcţie originale, adică de „anticariat”, chiar de prin anul 1907, de când clădirea a fost construită.  Ioana Ştefan

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii