Web Analytics
scris joi, 31.08.2023

Terapia cu plante şi miresme biblice – cateheză la Paraclisul Universitar

De curând, la Paraclisul Universitar din cadrul Rectoratului Universității din Pitești a avut loc cateheza ,,Terapia cu plante și miresme biblice”, susținută de Părintele Rafael Vintilă, psiholog, asistent medical și capelan al Paraclisului „Întâmpinarea Domnului”.
Credincioșii au aflat multe lucruri neștiute despre istoria ceaiului și au identificat anumite plante biblice de ceai pe care le pot folosi pentru preparare.
S-a vorbit despre produsele stupului, uleiuri esenţiale, răşini, tămâie naturală, cât şi preparatele din plante folosite în ritualurile religioase despre care se vorbeşte în Vechiul şi Noul Testament.

Terapia cu plante şi miresme biblice – cateheză la Paraclisul Universitar

Părintele Rafael Vintilă este fitoterapeut certificat și colaborează cu distribuitori din Munții Apuseni, care culeg, aleg și usucă cu grijă cele mai bune și aromate plante și fructe, de la peste 1.200 m altitudine, din zone încă nepoluate.
La finalul întâlnirii, credincioșii au primit în dar ceaiuri de flori de soc, cimbrișor sălbatic și măceșe, amestecuri răcoritoare de vară și adevărați adjuvanți pentru sezonul canicular.
De altfel, părintele Rafael prepară cel mai frumos mirositoare miruri din Argeș, din lavandă și nard, cu bază de ulei de măsline, care te trimit cu gândul la rai, la frumos și la bine.

Citește și Preotul misionar al Paraclisului Universitar, Rafael Vintilă, lansează o nouă carte

Citește și Piteşteanul Emanuel Mazăre – cel mai bun din ţară la Olimpiada de Matematică, a fost premiat de către Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului” din Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *