Web Analytics
scris miercuri, 13.07.2022

Teatru la țară. Caravana  Cultură’n Șură revine în Argeș

Caravana Cultură’n Șură revine la Cornățel, în județul Argeș, joi 14 iulie 2022. Începând cu ora 21.30, gospodăria lui Ion al Anghilinei va găzdui comedia „Cerere în căsătorie” de A.P.Cehov în regia lui Victor Olăhuț iar intrarea este gratuită.  

Teatru la țară. Caravana  Cultură’n Șură revine în Argeș

Este al zecelea an consecutiv în care Cultură’n Șură aduce spectacolele de teatru profesionist la țară, făcându-le astfel accesibile publicului din mediul rural. De altfel, eforturile de un deceniu ale trupei au fost răsplătite recent, la Gala Premiilor UNITER, cu premiul „Open Theatre” oferit de British Council România. 

Citește și: Regizorul Dan Tudor, posibil noul manager al Teatrului Davila

Spectacolul de la Cornățel vine într-un moment important pentru trupa de teatru. În curând  celebrează spectacolul cu numărul 100 iar premiul primit  vine să certifice importanța acestei inițiative și nevoia de teatru în mediul rural. 

Spectacolul va fi precedat de un atelier de teatru dedicat copiilor și tinerilor din sat susținut de actori profesioniști. În cadrul atelierului, participanții vor descoperi exerciții specifice artei actorului cum sunt cele de dicție, improvizație și mișcare scenică. De asemenea, vor învăța de ce este important respectul pentru ceilalți participanți la spectacol și care sunt regulile de conduită ce trebuie urmate în cazul unui eveniment artistic. 

Citește și: Teatrul Davila. S-a prelungit perioada de înscriere pentru audiții dansatori-balerini

„Cerere în căsătorie” este un spectacol pentru cei mari și cei mici, deopotrivă, care vorbește despre o temă mereu actuală, dragostea și opreliștile lumești ce-i stau în cale.  De altfel, este unul dintre cele mai de succes spectacole, de înaltă ținută artistică, purtând amprenta Cultură’n Șură. Spectacolul a fost realizat în parteneriat cu Teatrul de Artă București și a fost prezentat în festivaluri naționale și internaționale de teatru, unde a primit numeroase premii, inclusiv pentru cel mai bun actor și pentru cel mai bun spectacol. În anul 2020, spectacolul a fost filmat de TVR pentru Arhiva Națională de Televiziune.   

Pe lângă județul Argeș, spectacolul a fost jucat în această vară la Domnin, Bănișor și Horoatu-Crasnei din județul Sălaj și urmează să fie prezentat și în alte localități din mediul rural din județele Sibiu și Hunedoara. Mai multe detalii despre reprezentații sunt disponibile pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/culturansura, iar informații despre acest proiect sunt disponibile aici: https://culturansura.ro/proiecte/rural-teatral/ .

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *