Tăvălugul scumpirilor alimentelor nu se oprește aici! De Paște, românii vor plăti mai mult pentru carnea de miel

de | 15.03.2022 13:03 | Actualitate, Economie, Home

Avalanșa scumpirii alimentelor nu pare să se oprească, așa că masa de Paște ar putea fi anul acesta mult mai scumpă, în comparație cu anul trecut.

Confruntați cu scumpirea prețului la gaze, a energiei electrice și a furajelor, mulți ditnre crescătorii de animale anunță deja prețuri mai mari pentru carnea de miel. Kilogramul ar putea ajunge să coste 45 de lei în preajma sărbătorilor pascale.

Citește și: Grevă japoneză la Prefectura Argeș

Primii miei de anul acesta au apărut deja la vânzare în județul Sibiu, însă, cumpărătorii nu se înghesuie să cumpere. De vină ar putea fi prețul care e apropie de 40 de lei/kilogram. Producătorii de carne dau vină pe costurile tot mai mari atât la combustibil cât și la furajele pentru hrănirea animalelor. Pentru consumatori creșterile erau previzibile. Deja resemnați, oamenii spun că probabil vor cumpăra mai puțină carne de miel față de anii trecuți sau chiar deloc.

Din cauza costurilor tot mai ridicate, în România numărul mieilor sacrificați pentru masa de Paște a scăzut de la an la an. (A.N)

Acest articol este despre: bani,carne,kilogram,miel,paste,raft,scumpire

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

145 de școli din Argeș nu au pază și nici sisteme de supraveghere
145 de școli din Argeș nu au pază și nici sisteme de supraveghere

Din 500 unități de învățământ preuniversitar din Argeș, 145 nu au pază și nici sisteme de supraveghere. Prefectul Radu Perianu a declarat că este „un lucru extrem de îngrijorător”. Din cele 500, doar 82 sunt asigurate cu pază umană, 61 cu sisteme de supraveghere video...