Web Analytics

Grevă japoneză la Prefectura Argeș

de | 15.03.2022 12:36 | Actualitate, Politica si Administratie

Peste 1.800 de salariați ai prefecturilor din România, printre care și argeșeni, se vor aduna joi, 16 martie, la greva japoneză.

Anunțul a fost făcut de Cosmin Enescu, președinte al Sindicatului Egalitatea:

”Solicităm urgentarea adoptării proiectului legislativ care are ca obiect modificarea Legii-cadru nr’15312017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

Citește și:Sindicatele din administrație, în grevă japoneză

Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția pefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate.

În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Să meargă în sectorul privat competentii ăștia. Au și acolo vouchere de vacanță, vinerea scurtă, zile libere legale, indexari salariale, prime și salarii uriașe. Și pot să facă grevă de câte ori vor.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *