Web Analytics
scris luni, 26.02.2024

Tánczos Barna îi răspunde lui Marcel Ciolacu: „Ținutul secuiesc a fost, este și va fi!”

Senatorul UDMR Tánczos Barna îi răspunde lui Marcel Ciolacu, după ce premierul a fost în vizită în județul Harghita și le-a transmis maghiarilor că subiectul autonomiei Ținutului Secuiesc „nu a fost și nu va fi niciodată”. Ciolacu a fost invitat sâmbătă în cadrul alegerilor de la nivelul organizației PSD Harghita, iar duminică a fost primit și de senatorul UDMR Tánczos Barna, la monumentul Siculicidium din Siculeni.

Tánczos Barna îi răspunde lui Marcel Ciolacu: „Ținutul secuiesc a fost, este și va fi!”

Citește și: Cel mai amplu studiu privind vaccinurile împotriva Covid a descoperit legături cu boli grave


„Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va fi! Astăzi la Siculeni, lângă monumentul Siculicidium, l-am avut ca oaspete pe domnul Marcel Ciolacu, prim-ministrul României. De ce? În cursul zilei de ieri, la Târgu Mureş, într-un discurs despre toleranţă, prim-ministrul Marcel Ciolacu a făcut o afirmaţie nefericită spunând că Ţinutul Secuiesc nu va exista niciodată. Cu această ocazie l-am invitat şi îi mulţumesc domnului prim-ministru că a acceptat invitaţia mea. Am avut ocazia să vorbim despre faptul că Ţinutul Secuiesc există. A existat, există şi va exista. Desigur, am vorbit şi despre autonomie, pe care secuii au pierdut-o aici, la Siculeni, şi pentru care au luptat atât de mult”, a scris Tanczos Barna pe Facebook.

Citește și: Dan Bittman, despre candidatura la Primăria Sectorului 1: „E ușor să câștig, dar e foarte greu să mă țin de promisiuni după aceea”


Acesta a mai spus că „domnul prim-ministru consideră că nu va mai fi niciodată autonomie”. „Eu spun că nu ar trebui să deschidem o dezbatere pe acest subiect în 2024, în an electoral, pentru că astfel ajutăm doar partidele extremiste cum este AUR şi partidul Şoşoacă. Am convenit să continuăm colaborarea. Am reuşit să îi ofer domnului prim-ministru două cărţi. Un manual şi o descriere în limba română privind istoria Ţinutului Secuiesc, care evidenţiază existenţa acestuia. Faptul că suntem aici, în Ţinutul Secuiesc şi că l-am putut avea ca oaspete, dovedeşte că Ţinutul Secuiesc există. Şi noi, maghiarii din Transilvania, secuii, locuitorii Ţinutului Secuiesc, suntem garanţia că Ţinutul Secuiesc va exista. Aşteptăm cu drag prim-ministrii României, în Ţinutul Secuiesc, pentru ca să le arătăm ospitalitatea secuiască”, a completat fostul ministru al Mediului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *