Web Analytics

Tabăra de creație la Mănăstirea Slănic, ediția a VII-a

de | 29.07.2022 09:42 | Actualitate, Cultură, Home

Cu binecuvântarea ÎPS Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză a desfășurat Tabăra județeană de creație-sculptură religioasă „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” – a VII-a ediție, la Mănăstirea Slănic.

Citește și: Vești bune! O nouă minivacanță pentru români în luna august

Tabăra de anul acesta a avut ca temă „Să ne cunoaștem tradițiile artistice populare – Sculptura în lemn” sub îndrumarea meșterului popular, Dan Gherasimescu. Acolo au fost primiți cu căldură de către Părintele Clement, starețul mănăstirii.

Citește și: Mesajul transmis de primarul Ion Georgescu cu ocazia Zilei imnului național

Copiii de la școlile din localitățile Valea Iașului, Mușătești și Stroești după ce au sosit în tabără au fost cazați, au servit masa și apoi au amenajat un mic atelier de lucru structurat pe sectoare unde și-au însușit noțiuni de desen artistic și geometric, crestături în lemn, pirogravură și traforaj. Ei au îmbinat lucrul în atelier cu participarea la sfintele slujbe și plimbări prin livada mănăstirii și prin împrejurimi.

Tabăra a fost coordonată de către Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și a mulțumit tuturor participanților pentru activitatea frumoasă și de Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș. Copiii au executat cruciulițe din lemn pe care la final le-au expus, au fost încântați de tabără și au legat noi prietenii.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *