Web Analytics

Sute de pensionari din Pitești, la dezbaterea despre noua lege a pensiilor

de | 16.02.2024 13:34 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Sute de pensionari din Pitești s-au întâlnit, joi, cu ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, pentru a discuta în amănunt despre noua lege a pensiilor.

„Prin adoptarea noii legi a pensiilor s-a eliminat pragul de 9,4% din PIB introdus de cei care doreau blocarea creșterii pensiilor până în anul 2070. Noua lege vine să corecteze inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială. Pensiile se vor majora anual, la 1 ianuarie, cu rata medie a inflației plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut. De la 1 ianuarie 2024 s-a majorat cu 13,8% punctul de pensie, de la 1785 de lei la 2032 de lei, iar de la 1 septembrie 2024 pensiile se majorează în urma recalculării după noua formulă”, a transmis PSD Argeș.

Citește și Legea „Deepfake”. Pedepse cu închisoarea pentru cazurile grave!

La întâlnire au mai fost prezenți primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, prim-vicepreședinte PSD Argeș, senatorii Cristina Stocheci și Ovidiu Puiu, deputații Nicolae Pavelescu și Remus Mihalcea, subprefectul Marius Pîrvu, vicepreședinții Consiliului Județean Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, consilieri județeni și locali.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *