Web Analytics
scris sâmbătă, 10.02.2024

Legea „Deepfake”. Pedepse cu închisoarea pentru cazurile grave!

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan (foto), a declarat, vineri, 9 februarie, că legea „Deepfake” va intra în vigoare până în luna aprilie, menţionând că aceasta va prevede şi pedepse de până la 2 ani de închisoare pentru cei care creează un astfel de conţinut de inteligenţă artificială cu consecinţe grave.

Legea „Deepfake”. Pedepse cu închisoarea pentru cazurile grave!

Citeşte şi: Mînzînă, atac la Perianu: „Asta demonstrează în ce mocirlă se scaldă și în ce necunoaștere doarme în scaunul de prefect!”

Avem o lege, legea „Deepfake”, care vine cu prevederi foarte clare pentru acele persoane sau companii care generează conţinut AI fals. În mod normal, va trebui să fie votată în cel mai scurt timp, pentru că este în dezbatere la Camera Deputaţilor şi urmează să fie pusă pe ordinea de zi. Şi până în aprilie vom avea această lege„, a afirmat Ivan, la Digi 24.

„Va fi o lege foarte clară, care vine cu amenzi pentru cei care produc conţinut deepfake, între 600 lei şi 90.000 lei. Iar în situaţia în care o instanţă de judecată din România constată că vorbim de o încălcare foarte gravă a legii, atunci acele persoane care au iniţiat astfel de conţinut pot să ajungă inclusiv la pedepse cu închisoare până la 2 ani„, a adăugat Bogdan Ivan.

El a mai spus că a avut discuţii cu reprezentanţii marilor platforme de social-media pe care sunt distribuite astfel de clipuri video sau de fotografii şi urmează să fie create filtre pentru a nu mai permite încărcarea în reţea de conţinut care foloseşte inteligenţa artificială şi nu reflectă realitatea.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *