Web Analytics
scris miercuri, 30.08.2023

Surse: Plafonarea prețurilor RCA, prelungită până pe 10 ianuarie 2024

​Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vrea să propună Guvernului prelungirea plafonării prețurilor RCA cu încă trei luni, respectiv până pe 10 ianuarie 2024. Motivul invocat este acela de a expira toate polițele RCA ale Euroins, asigurător în faliment, au declarat mai multe surse atât guvernamentale, cât și din industria de asigurări, potrivit hotnews.ro.

Surse: Plafonarea prețurilor RCA, prelungită până pe 10 ianuarie 2024

Citește și: Gunoaie lângă containerele îngropate din Pitești. Primarul anunță montarea camerelor video


În contextul falimentului Euroins, Guvernul Ciucă a decis plafonarea prețurilor RCA, la nivelul prețurilor de bază practicate de asigurători la data de 28 februarie 2023, la care se aplică reducerea sau creșterea de preț aferentă clasei de bonus-malus în care se află fiecare asigurat. Prețurile au fost înghețate începând din 11 aprilie 2023, timp de şase luni, perioadă care ar expira pe 10 octombrie 2023. Problema este că sunt foarte mulți șoferi români care au în continuare polițe RCA în vigoare la Euroins, asigurător intrat în faliment, iar termenul la care aceste asigurări ar expira automat este 8 septembrie 2023. La propunerea ASF, Guvernul a scos în consultare publică proiectul de act normativ prin care s-ar prelungi cu încă trei luni valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins.Informația este confirmată și de alte surse guvernamentale și din industria de asigurări.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită