Surprize, surprize! O nouă variantă Covid, descoperită în Regatul Unit

de | 6.04.2022 12:20 | Actualitate

O nouă variantă COVID a fost descoperită în Marea Britanie. Primele indicii sugerează că ar putea fi cu 10% mai contagioasă decât alte mutaţii ale variantei Omicron. Autorităţile sanitare britanice studiază XE – o mutaţie a tulpinilor BA.1 şi BA.2 Omicron.

Până pe data de 22 martie a.c., în Anglia au fost detectate 637 de cazuri de XE. Profesorul Susan Hopkins spune că astfel de variante dispar de obicei „relativ repede”.

Citește și: Consiliul Concurenței anunță că Sensiblu a obținut acordul pentru preluarea a cinci farmacii din Pitești

„Până în prezent nu există suficiente dovezi pentru a trage concluzii cu privire la transmisibilitate, gravitate sau eficienţa vaccinului”, a declarat Hopkins pentru „The Sun”. Varianta a fost detectată, de asemenea, în Thailanda şi Noua Zeelandă. Un raport al OMS arată, conform Sky News, că estimările din primele zile indică faptul că noua variantă ar putea fi cu 10% mai contagioasă decât BA.2. „Cu toate acestea, concluzia necesită o confirmare suplimentară. XE aparţine variantei Omicron până când pot fi raportate diferenţe semnificative în ceea ce priveşte transmiterea şi caracteristicile bolii, inclusiv gravitatea”, au spus autorităţile sanitare britanice.

Citește și: Simona Bucura Oprescu a participat la ședința Adunării Generale a Asociației Orașelor din România

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *