Web Analytics

Simona Bucura Oprescu a participat la ședința Adunării Generale a Asociației Orașelor din România

de | 6.04.2022 11:39 | Actualitate, Politica si Administratie

Simona Bucura Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului și deputat PSD de Argeș, a participat miercuri, la ședința Adunării Generale a Asociației Orașelor din România.

”Am lansat un apel direct la parteneriat între noi, Parlamentul României, singura autoritate legiuitoare a țării, și primarii de orașe, cei care aplică legislația.

Citește și:Simona Bucura Oprescu anunță noi investiții în rețelele de gaze

Pentru creșterea capacității administrative a României, reforme administrative adecvate, respectarea principiului autonomiei autorităților publice locale, avem nevoie de un Cod Administrativ care să genereze servicii publice de calitate, act normativ la care lucrăm în acest moment în Comisia pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului. Este în stadiu avansat și proiectul Codului Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor.

Un alt obiectiv legislativ important pe care îl avem în vedere este Codul Finanțelor Publice Locale, care să confere autonomie reală, decizie, putere financiară și predictibilitate autorităților publice locale.

Pe de altă parte, având în vedere că necunoașterea legii nu exonerează de răspundere, avem obligația de a găsi soluții la nevoia de formare atât a aleșilor locali, cât și a funcționarilor publici prin Institutul Național de Administrație.

Citește și:Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș: ”Modernizăm și dezvoltăm infrastructura Argeșului!”

I-am asigurat pe primarii de orașe din România de tot sprijinul meu în a corecta nedreptățile repetate cu privire la statutul aleșilor locali, pentru a se ajunge la un echilibru între responsabilitățile și drepturile lor.Continuăm lupta de a avea programe de finanțare corelate nevoilor reale ale României în acord cu etapa de dezvoltare în care ne aflăm.

Dacă noi alegem să avem o atitudine de înfrânți, atunci așa va fi și viitorul nostru. Dacă noi alegem să fim luptători pentru viața, bunăstarea românilor și dezvoltarea comunităților, atunci suntem obligați să acționăm împreună!”, transmite deputatul PSD de Argeș.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *