Web Analytics

Summitul UE – Ucraina începe, vineri, la Kiev

de | 3.02.2023 11:23 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Cel de-al 24-lea summit Uniunea Europeană-Ucraina are loc la 3 februarie 2023, la Kiev, fiind prima reuniune de acest gen de la momentul invaziei Rusiei şi de când Ucraina a primit statutul de ţară candidată. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, spune că merită să înceapă negocierile chiar din acest an, dar procesul de integrare ar putea dura decenii, în opinia unor lideri europeni.  Chiar şi aşa, Ucraina va primi susţinere substanţială din partea Uniunii Europene, mai ales în contextul invaziei ruse de acum aproape un an, potrivit RRA.

Citește și: Şefii Direcţiei Silvice Argeş au luat prime de aproape 10.000 euro fiecare

La summit participă, printre alţii, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Aceasta a sosit la Kiev încă de joi și a declarat că „că UE este alături de Ucraina mai ferm ca niciodată”, iar rolul întâlnirii este de „a ne aprofunda și mai mult sprijinul și cooperarea”, a scris von der Leyen, pe Twitter.

Citește și: Dosar la DIICOT după scandalul elevei agresate la deplasarea în Polonia, pe un proiect Erasmus

Premierul ucrainean Denis Şmigal a anunțat că țara sa are un „obiectiv ambiţios” de a adera la UE în doi ani. Și președintele Volodimir Zelenski a declarat joi Ucraina „merită să înceapă discuţiile pentru aderarea la UE anul acesta”.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *