Web Analytics
scris miercuri, 14.09.2022

Subprefectul Bogdan Minciunescu: „Mi-aş fi dorit să avem în România, la fel ca în Franţa, un corp de prefecţi şi aceştia să nu fie schimbaţi des”

Cu ce vă puteți lăuda/prezenta după 8 luni ca subprefect?

– Mă consider un subprefect activ care ține să fim o echipă în Prefectură, care este proactiv, implicat în probleme de la mici la mari, pentru că cine rezolvă probleme mici rezolvă și probleme mari. Țin săptămânal audiențe și încerc să rezolv cetățenii în măsura în care avem cadru legal. Am condus multe comisii, am reprezentat Prefectura la vizita ambasadorului Italiei în Argeș, ori la strategii, de exemplu, pe sănătate. Am avut de asemenea multe vizite în teren pentru a discuta cu mediul de afaceri, constructorii autostrăzii Pitești – Sibiu, ori a discuta cu primarii pe probleme punctuale. Am insistat pe mai multă activitate și mai multă transparență, totul orientat spre nevoia cetățeanului.

Subprefectul Bogdan Minciunescu: „Mi-aş fi dorit să avem în România, la fel ca în Franţa, un corp de prefecţi şi aceştia să nu fie schimbaţi des”

Cât se face administrație și cât politică la nivelul funcțiilor de prefect/subprefect?

– Mi-aș fi dorit să avem în România, la fel ca în Franța, un corp de prefecți și aceștia să nu mai fie shimbați des, iar atunci am avea obiectivitate și am fi mai tehnici, deci am avea mai multă administrație decât politică. Eu unul fac administrație. Întrebați colegii din Prefectură, șefii de la deconcentrate sau primarii cu care interacționez zilnic.

Citește și Bogdan Minciunescu: „Aleg să urc pe trepte, nu să iau liftul, în carieră e mai sănătos aşa!

„Am făcut un ghid pentru primării prin care să le spunem ce să facă, la liniuță”

De ce departamente răspundeți și care sunt cele mai dificile situații de care v-ați lovit?

– Atribuțiile unui subprefect sunt date prin ordin de Prefect, eu răspund de serviciile publice deconcentrate, structura de securitate și alte atribuții conform ordinului. Dificile au fost criza pandemică și criza migranților din Ucraina, am gestionat cheltuielile pe UAT-uri și am condus multe comisii.

Ce întrebări/probleme ridică cetățenii la audiențe?

– Eu țin săptămânal audiențe, sunt spețe diferite, au venit cetățeni cu probleme cu urșii, am intervenit și am făcut și un ghid pentru primării prin care le spunem ce să facă, la liniuță, și am dat îndrumări. Am avut petiționări pentru probleme de mediu pe Stefănești și Pietroșani, unde au fost amendați și unde au fost obligați să modifice procesele tehnologice, dar sunt probleme cu OPC, cu primăriile, cu Apă Canal. Prefectul certifică o situație de fapt, nu garantează fondul

Citește și Subprefectul Bogdan Minciunescu: „Trebuie făcute şi bustul şi strada, oamenii trebuie să îşi aducă aminte…”

Despre criza de la Câmpulung, cu B-dul Pardon: „Prefectul certifică o situație de fapt, nu garantează fondul”

Criza de la Câmpulung, cu oprirea lucrărilor de construcție pe B-dul Pardon. Cine are dreptate? Prefectul sau primărița Lasconi? Dacă dvs. ați fi fost prefect, cum ați fi soluționat-o?

– O să vă răspund tehnic și nu politic, pentru că sunt și jurist. Prefectura verifică legalitatea, dar nu poate aprecia dacă este legal un act al UAT-ului, nefiind judecător. Prefectul poate scrie în răspunsul la actul de sesizare, a fost verificat în baza dreptului de apreciere, si la acest moment nu am atacat-o… Prefectul certifică o situație de fapt, nu garantează fondul.

Cum vă vedeți viitorul? Rămâneți în continuare în politică și în administrație?

– Este o întrebare care îmi este pusă des. Să stiți că am văzut mulți oameni politici care și-au consumat viața și prezentul gândindu-se la etapa de apoi, am văzut și mulți români decepționați de asemenea oameni.
Pentru mine importantă este abilitatea, mai ales în situații de neclaritate, de a gândi corect, de a antrena mintea pentru un viitor care este impredictibil.

Citește și Generalul Stoica a povestit cum s-a evitat vărsarea de sânge în Argeş, la Revoluţie

„Există un loc pentru fiecare, însă fiecare trebuie pus la locul lui”

Luați în calcul să vă reîntoarceți la un moment dat la Dacia Renault? Și pe ce job?

– Da, mă voi intoarce acolo unde postul meu e suspendat acum, la Departamentul Digital IT. Există un loc pentru fiecare, dar fiecare trebuie pus la locul lui!


Distribuie!

1 Comentariu

  1. Da mă, să nu mai fiți schimbați deloc. Minciune-scule, tu ai și numele potrivit pentru un un politician, iar tot ce începe cu ,,sub” e ceva inferior, că de subsol.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Adrian Mutu a votat în Italia

Adi Mutu este unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști români. Fostul atacant nu s-a ferit să-și...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită