Web Analytics

Stoenești: Fără permis, cu autovehicul neînmatriculat și cu lemne fără acte de proveninență

de | 31.01.2022 19:47 | Actualitate

În ziua de 30 ianuarie a.c., polițiștii argeșeni, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, sau specialiști silvici, au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza de competență, ocazie cu care au depistat 9 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani, care transportau material lemnos cu atelaje sau autoutilitare, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului de material lemnos.

În urma evaluării de către specialiști silvici, s-a constatat că cei în cauză transportau cantitatea totală de aproximativ 7,5 metri cubi de material lemnos.

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocoalelor silvice competente teritorial.

Citește și Argeș: 173 de amenzi ca urmare a nepurtării sau purtării necorespnzătoare a măștii de protecție

De exemplu, polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr, care acționau pentru combaterea delictelor silvice, au depistat un bărbat de 44 de ani, din Stoenești, care transporta cu un autoșasiu, confecționat artizanal, material lemnos pe DC 26 de pe raza localității de domiciliu, fără documente legale de proveniență sau însoțire a transportului.

De asemenea, din verificări s-a stabilit că bărbatul în cauză nu deține permis de conducere, iar autovehiculul nu este înmatriculat sau înregistrat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul neînmatriculat și conducere fără drept, conform art. 334 și 335 din Codul Penal.

Cu privire la materialul lemnos transportat, în urma evaluării efectuate de către un specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport era încărcată cantitatea de 0,900 metri cubi de material lemnos, lemn foc de esență fag.

În urma abaterii la regimul silvic, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *