Web Analytics

Stenograme incendiare în dosarul interlopilor „Titoaşcă” şi „Parfum”

de | 16.03.2017 13:46 | Dezvăluiri

5 01# „Să-mi aduci tot ce mi-ai stricat în beci, că te omor, f… morţii în gură să-ţi f…!” #  Victima lui Titoaşcă şi Parfum a fost reţinută, fără voie, timp de o oră, la locuinţa unuia dintre ei, fiind ameninţată cu moartea, bătută, stropită cu ulei de maşină şi biciuită
Cornel Alexandru, de 41 de ani, zis Titoaşcă, Adrian Ioniţă Baronescu, de 28 de ani, zis Parfum, şi Adrian Popescu sunt trimişi în judecată că au reţinut, fără voia lui, şi că au torturat un bărbat, care se ocupă cu amenajări interioare, pentru că nu a executat lucrări pe placul lor. Pe 13 octombrie 2016, Poliţia Municipiului Piteşti a fost sesizată de Constantin Lucian Manda, de 43 de ani, că, în aceeaşi zi, a fost reţinut într-o locuinţă unde ar fi fost ameninţat cu moartea şi lovit de mai multe ori cu biciul, în scopul executării unor lucrări de construcţie.

Pe 9 martie, la Tribunalul Argeş s-a judecat contestaţia formulată de Cornel Alexandru, zis Titoaşcă, care a cerut judecătorului eliminarea unei înregistrări în dosarul în care acesta este acuzat de şantaj. Alături de Titoaşcă, în acelaşi dosar, mai sunt cercetaţi Adrian Baronescu, pentru infracţiuni de lipsire de libertate, şantaj şi lovire, şi Adrian Ionuţ Popescu, pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Avocatul lui Titoaşcă a cerut eliminarea unei probe din dosar pe motiv că a fost obţinută ilegal, mai exact înregistrarea în care clientul său îi adresează injurii victimei. Tribunalul Argeş a respins ca nefondată contestaţia formulată de Cornel Alexandru.

Ameninţat, bătut, stropit cu ulei de maşină şi biciuit

Lucian Manda, pe parcursul lunii februarie 2016, a executat un proiect de amenajare la locuinţa lui Adrian Baronescu, zis Parfum. Acesta din urmă a considerat că Lucian nu a terminat construcţia şi a încercat de mai multe ori să ia legătura cu el, dar fără succes. Astfel, pe 13 octombrie 2016, „Parfum” a aflat că Lucian Manda execută o lucrare în localitate şi i-a făcut acestuia o vizită, fiind însoţit de prietenul său,  Adrian Popescu. După ce a vorbit cu acesta, arhitectul i-a precizat că nu poate să termine lucrarea de amenajare a locuinţei sale pentru că are în lucru alt proiect. Doar că Parfum nu a acceptat răspunsul, iar Lucian a fost „răsplătit” cu o lovitură de palmă peste faţă. De teamă, arhitectul a acceptat să meargă la locuinţa acestuia pentru a-i termina lucrările. Pe drum, Parfum a luat legătura cu Titoaşcă şi i-a spus că „l-a luat” pe Lucian Manda. Titoaşcă se cunoştea cu Lucian Manda, după ce acesta îi realizase mai multe lucrări. Procurorii arată că, ajunşi la destinaţie, Parfum şi Popescu i-au oferit victimei pensule şi vopsea pentru a amenaja un perete. Pentru că  victima a refuzat să facă ceea ce i-a fost cerut a mai primit o corecţie, constând într-o lovitură cu palma peste faţă şi numeroase ameninţări cu moartea.

Victima interlopilor a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale

Peste câteva minute, în curtea locuinţei lui „Parfum” a ajuns şi Titoaşcă, iar pentru Lucian iadul a fost dezlănţuit. Titoaşcă s-a apropiat de victimă şi i-a turnat în cap o sticlă ce conţinea ulei de maşină, cu intenţia de a-l intimida. După care l-a lovit cu palma în zona cefei şi l-a bătut cu o ulucă. Titoaşcă a ameninţat persoana vătămată şi i-a cerut să-i execute şi lui o lucrare de amenajare. Toată secvenţa a fost înregistrată pe telefonul mobil al lui Adrian Popescu, înregistrare ce se află ca probă în dosar. Respectiva înregistrare este şi proba pe care Titoaşcă doreşte să o elimine din dosar. Redăm în continuare o parte din fragmentele din discuţia purtată de Titoaşcă cu victima: „Să-mi aduci… fii atent! Să-mi aduci tot ce mi-ai stricat în beci, că te omor, f… morţii în gură să-ţi f…!”. În timp ce primea ameninţări din partea lui „Titoaşcă”, victima a început să fie biciuită de „Parfum”, care i-a aplicat mai multe lovituri de bici pe întreaga suprafaţă a corpului şi a ameninţat-o şi cu folosirea unei arme de vânătoare, cu scopul de a o sili să execute lucrări la locuinţa sa. În urma loviturilor de bici, victima a suferit leziuni traumatice şi a avut nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale. Scenele au fost înregistrate de camerele de supraveghere montate în curtea gospodăriei lui „Parfum”. Victima s-a constituit parte civilă și cere daune morale de 40.000 de euro.

„Parfum” a încercat să inducă în eroare polițiștii: „Am zis că e biciul la un vecin de-acolo, că are 3 cai…”

Timp de o oră, Lucian Manda a fost reţinut, în mod forţat, fiind torturat de Parfum şi Titoaşcă, în prezenţa lui Adrian Popescu, care nu a intervenit să îl ajute. După ce a fost umilit şi bătut, victima a fost adusă în Piteşti de către un cunoscut al inculpaţilor. Imediat ce a scăpat de tortură, Lucian s-a dus direct la poliţie. În următoarea zi, poliţiştii au efectuat o percheziţie la locuinţa lui „Parfum” unde au găsit biciul, cu care a fost bătută victima, peste gardul gospodăriei, la vecini. Din interceptări telefonice a rezultat că inculpaţii au încercat să inducă în eroare poliţia, „Parfum” precizând că biciul nu îi aparţine:
„Baronescu Adrian Ionuţ: … Au găsit biciul
Alexandru Cornel: Ah?
B.A.I.: Da
A.C.: Şi ce-ai zis?
B.A.I.: Ce să zic? Am zis că e biciul la un vecin de-acolo, că are 3 cai…
A.C.: Da
B.A.I.: Am arătat caii pe-acolo… şi l-a găsit pe-acolo…”.

„Parfum” şi „Titoaşcă” au picat pe interceptări în timp ce discutau despre percheziţia efectuată de poliţişti

Pentru că Alexandru Cornel, zis „Titoaşcă” este o persoană extrem de violentă, atât victima, cât şi ceilalţi inculpaţi nu au declarat nimic în legătură cu participarea sa în acest caz. Probele din dosar i-au făcut în cele din urmă să revină asupra declaraţiilor.
„Alexandru Cornel: Păi a luat şi ălea?
Baronescu Adrian Ionuţ: Da, a luat camerele, a luat…
A.C.: Cu totul?
B.A.I.: A luat ălea cu totul, da. A luat tot ăla de înregistrare, cu totul.
A.C.: Păi n-ai zis mă aseară, fir-ai al dracu, că ştergi ălea?
B.A.I: Păi am zis, da… cine se gândea că vine?
A.C.:  De mine ce-ai zis?
B.A.I: Ce, a zis cineva de tine? N-am zis nimic, nimic, nimic…”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii