Web Analytics

Stâlpul amplasat în mijlocul unei străzi din Câmpulung a fost în sfârşit scos

de | 11.10.2017 18:38 | Politica si Administratie

14 stalp03Câmpulungenii au plătit cu 48.000 de lei (dintr-o alocare bugetară de 55.000) prostia şi neatenţia celor care au fost implicaţi în ultimii ani în reabilitarea străzilor Gruiului şi Richard! Asta după ce, săptămâna trecută, stâlpul de transport energie electrică de medie tensiune a fost scos din mijlocul străzii recent asfaltată, operaţiune în care s-au implicat cei de la CEZ şi o firmă de specialitate. Stâlpul devenise vedetă naţională care a evidenţiat încă o dată modul aiuritor în care sunt cheltuiţi bani publici la Câmpulung.

În integralitatea sa, lucrarea afectată de mutarea stâlpului a costat, deocamdată, aproape cinci milioane de lei. În ecuaţie au intrat nu numai beneficiarul, adică municipiul Câmpulung şi oamenii din Primărie care nu au putut urmări derularea lucrărilor pentru a evita penibila situaţie a rămânerii unui stâlp în mijloc de stradă, ci şi executantul, Selca SA Piteşti, şi proiectantul, CDLA Arg Consult SRL Geamăna.

14 stalp02De la iniţierea procedurii de atribuire a lucrărilor la obiectivul de investiţii „Reabilitare strada Gruiului + strada Richard” şi până în prezent, au mai apărut ciudăţenii cu iz de ilegalitate, precum aprobarea indicatorilor tehnico-economici după finalizarea licitaţiei.
Primarul Câmpulungului, Liviu Ţâroiu, ne-a declarat: „N-a fost ceva cu totul şi cu totul deosebit. Doar s-a mutat un stâlp şi s-a tăiat asfaltul pe doi metri pătraţi!”

Alte cazuri de prostie pe aceeaşi stradă

Chiar în apropierea intersecţiei în care a stat stâlpul de pază, o porţiune de câţiva metri de carosabil nu are asfalt. Explicaţia dată de cei care locuiesc în zonă este, de asemenea, bună de folosit în filmele cu proşti: în acel loc a zăcut un utilaj al firmei executante şi, când a fost luat, în zonă nu s-au mai aflat utilajele de asfaltat. Plus că pe toată strada au rămas neacoperite gurile de canal, atât în trotuarele încă neasfaltate, cât şi în calea rutieră. Iar acum, oamenii din zonă se plâng că se circulă cu viteză mare fiindcă nu mai există stâlpul…
Chestia cu stâlpul nu e unică în Câmpulung. În urmă cu puţini ani, pe când se lucra încet şi prost la proiectul de reabilitare a centrului istoric şi a complexului parc-băi Kretzulescu, executantul Grup Corint a ridicat un turn lângă un fost coş de centrală termică. Ei bine, noua clădire avea prevăzute şi ferestre, iar una era realizată chiar înspre vechiul turn, fiind total blocată de acesta. Ulterior, constructorul a astupat orificiul care nu avea să devină niciodată mijloc de belvedere, aşa cum visa fostul primar Călin Andrei.
Recent a mai apărut o neghiobie. Se lucrează acum la amenajarea unor parcări în cartierul Grui, iar spaţiul cu o asemenea destinaţie este îngrădit de două rânduri de borduri peste care nu se poate trece cu maşina.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii