Web Analytics

Stadiul digitalizării învăţământului preuniversitar, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

de | 4.11.2021 13:10 | Actualitate, Politica si Administratie

Senatorul PNL de Argeș Dănuț Bica s-a adresat ministrului Educației în privința digitalizării învățământului preuniversitar. Parlamentarul de Argeș a spus: ”Guvernarea liberală din ultimii doi ani a fost cea care a inițiat un proces real de digitalizare a sistemului de învățământ din România. Conectarea a mii de unități școlare la internet de mare viteză, achiziția de tablete, computere portabile și licențe pentru derularea cursurilor online reprezintă rezultate concrete ale Guvernelor PNL, care au accelerat tranziția sistemului național de învățământ către o formă modernă de desfășurare. În altă ordine de idei, în contextul extrem de dificil al pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2, Guvernul face eforturi deosebite pentru a menține unitățile școlare deschise și pentru a asigura condițiile necesare desfășurării procesului educațional în format fizic.

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Pentru clienţii casnici se va acorda o compensare unitară în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh în cazul energiei electrice”

Cu toate acestea, elevii continuă să se confrunte cu problema deosebită a ghiozdanelor supra-încărcate cu manuale, caiete și materiale auxiliare. În multe situații, un ghiozdan depășește 8-10 kg, reprezentând circa un sfert din masa elevului care îl poartă. Această situație poate avea efecte nefavorabile asupra stării de sănătate și dezvoltării armonioase a copiilor, în special a celor din ciclurile primar și gimnazial. Având în vedere angajamentele asumate de Partidul Național Liberal prin Programul de Guvernare 2020-2024 cu privire la digitalizarea procesului de învățământ, vă solicit următoarele precizări: Care este stadiul conectării la internet a unităților de învățământ din România?; Dar a celor din județul Argeș?; Care este stadiul operaționalizării Bibliotecii Virtuale pentru elevi?; Ce dificultăți au fost întâmpinate în implementarea acestui proces și care sunt sursele de finanțare utilizate?; În condițiile în care realizarea manualelor digitale ar rezolva în mare parte problema ghiozdanelor încărcate excesiv, când preconizați că elevii români vor avea la dispoziție formatul electronic pentru toate manualele din programa școlară?”.

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Susţinerea firmelor româneşti reprezintă un obiectiv de interes naţional”

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii