Web Analytics

Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Susţinerea firmelor româneşti reprezintă un obiectiv de interes naţional”

de | 8.07.2021 14:12 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Mult prea mulți ani au fost vehiculate în spațiul public teorii false potrivit cărora românii nu sunt în stare să producă nimic de calitate, iar firmele românești nu sunt capabile să construiască autostrăzi, căi ferate, poduri, amenajări hidrotehnice, școli sau spitale. De fapt, realitatea ultimilor doi ani demonstrează exact contrariul.

Dănuț Bica, senator PNL de Argeș, declară: ”Chiar dacă antreprenori de prestigiu din alte state ale Uniunii Europene au câștigat o mare parte a licitațiilor, execuția obiectivelor respective a fost subcontractată firmelor românești, care, cu angajați români, realizează lucrări la cele mai înalte standarde de calitate și, lucru mai rar întâlnit la cele străine, cu finalizarea acestora conform termenelor prevăzute în contracte.

Constructorii români au demonstrat în ultimii ani că pot să realizeze aproape orice tip de investiție, la cel mai înalt nivel calitativ. Ceea ce le lipsește însă firmelor românești sunt capitalizarea și sprijinul real al statului român pentru a se putea dezvolta. Din păcate, acestea execută lucrările cele mai dificile, dar care nu le asigură câștiguri financiare suficient de mari pentru a-și putea achiziționa utilaje și echipamente cu performanțe tehnologice de vârf și pentru a-și păstra angajații, stimulându-i cu salarii atractive. Firmele românești de construcții sunt adevărații eroi ai economiei noastre, mai ales dacă avem în vedere că lucrează cu utilaje și echipamente cumpărate la mâna a doua din străinătate, iar sistemul național de învățământ încă nu reușește să le furnizeze angajații ceruți de piața muncii.

Firmele românești nu vor putea să depășească această situație dificilă dacă nu vor fi susținute activ prin măsuri legislative adecvate, prin accesul la stimulente financiare și granturi. Fac această afirmație gândindu-mă și la cele peste 80 de miliarde de euro puse la dispoziția României de Comisia Europeană pe parcursul exercițiului financiar multianual 2021-2027, care reprezintă o oportunitate istorică pentru dezvoltarea infrastructurii și a mediului de afaceri din țara noastră. Am convingerea că puțin patriotism economic ne este necesar, mai ales dacă avem în vedere că cele mai puternice state din Uniunea Europeană protejează, încurajează și susțin dezvoltarea firmelor autohtone”.

Citește și Modernizarea Drumului Naţional DN 67B Scoarţa-Piteşti, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Citește și Menţinerea gratuităţii racordării consumatorilor casnici la energie electrică şi gaze, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii