Web Analytics

Ce spune Spitalul Judeţean Argeş despre postul suspendat al senatoarei Stocheci

de | 7.03.2019 13:01 | Politica si Administratie

În octombrie 2018, un concurs pentru ocuparea postului de medic specialist gastroenterolog se organiza la Spitalul Județean Argeș. La acest concurs s-a înscris, surpriză, un singur candidat, senatoarea Cristina Stocheci, care după opt zile a cerut suspendarea postului proaspăt obținut. Toate acestea s-au întâmplat în condițiile în care lipsa medicilor din România este o problemă reală și cunoscută. Jurnalul de Argeș a cerut să afle date referitoare la desfășurarea concursului chiar de la managerul unității medicale mai sus menționate și de la senatoarea Cristina Stocheci. Cum nu am reușit să le aflăm telefonic, am înaintat spitalului o solicitare conform Legii 544/2001. Promisa transparență nu a întârziat prea mult să apară. Rezultatele le-am primit după o săptămână și le prezentăm mai jos. Cert este că postul de medic specialist gastroenterolog rămâne blocat până în 2020, când dr. Cristina Stocheci își va termina mandatul de senator. Mergând pe același fir, ce i-ar împiedica pe toți doctorii să își suspende activitatea în favoarea unor interese personale?

Cristina Stocheci a cerut să fie suspendată la trei zile după aflarea rezultatului

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră înregistrate la sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești cu numărul 903/26.02.2019, conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, vă transmitem următoarele informații:
– Concursul pentru ocuparea postului de medic specialist, specialitatea gastroenterologie, organizat de Spitalul Județean de Urgență Pitești, s-a desfășurat în data de 18 octombrie 2018. El a fost validat conform deciziei nr. 721/23.10.2018, emisă de managerul instituției. La acest concurs s-a înscris un singur candidat, senatoarea Cristina Stocheci. Punctajul obținut de aceasta a fost de 269,49 puncte.
– Publicitatea privind organizarea concursului a fost realizată conform prevederilor legale, respectiv Ordinul MS nr. 86912015 și în prezent anunțul de concurs se regăsește pe site-ul Ministerului Sănătății, la secțiunea Comunicate de presă – posturi medici, din data de 3 august 2018, pag. 14, precum și în Revista ”Viața Medicală” nr. 31/03.08.2019.
– Rezultatele concursului au fost afișate, conform prevederilor legale în vigoare, în data de 18.10.2018. Dr. Cristina Stocheci a cerut suspendarea prin adresa nr. 387521/26.10.2018. Cererea de suspendare a fost aprobată de conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești.
– Contractul individual de muncă a fost suspendat de drept pe perioada exercitării mandatului de senator în legislatura 2016-2020, conform art. 50, lit. d din Legea nr. 53/2003 republicată și Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor republicată“, se arată în răspunsul trimis de Spitalul Județean de Urgență Argeș.
Spitalul mai precizează că șase membri au alcătuit comisia de concurs: dr. Mircea Diculescu – medic primar gastroenterologie Institutul Clinic Fundeni, dr. Cosmin Ciora – medic primar gastroenterologie Institutul Clinic Fundeni, dr. Nicu Sivu – medic primar gastroenterologie CM Argeș, șef serviciu Ana Mincă – reprezentant Consiliul Județean Argeș, consilier sup. Gheorghe Cilinescu – reprezentant Direcția de Sănătate Publică Argeș și dr. Marius Floriganță – medic SJU Pitești.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii