Web Analytics
scris joi, 26.07.2018

„Sportiv şi valoric, FC Argeş ar avea şanse la promovare”

# Afirmă Vasile Popa, director sportiv la clubul alb-violet

„Sportiv şi valoric, FC Argeş ar avea şanse la promovare”

# În ce constă funcția de director sportiv la FC Argeș?
– Tot ceea ce este legat de activitatea pur sportivă, atât la echipele de la Centrul de Copii și Juniori, cât și la echipa de seniori.
# Ce ne puteți spune despre activitatea de la Centrul de Copii și Juniori al FC Argeș?
– Vreau la această întrebare să încep cu o mulțumire adresată doamnei Gica Dobrin, care, în momentul în care echipa de seniori avea nevoie de grupe de copii și juniori, a cedat clubului FC Argeș tot ce avea ca juniori la Şcoala de fotbal Nicolae Dobrin. Fără nicio pretenție. Așa se face că am preluat de la Școala Nicolae Dobrin cinci grupe de copii și juniori, cu tot cu antrenori. Mă refer la Petre Calotă, Augustin Eduard, Paul Ciobanu, Georgian Șerban și Adrian Mălușanu. Pe parcurs și-a manifestat dorința de a veni la FC Argeș, de la Inter Sport, grupa de copii născuți în anul 2005, având antrenor pe Daniel Ghiță. Din momentul în care am transferat toate cele șase grupe, selecția a fost continuă, ușile fiind deschise pentru toți jucătorii care și-au manifestat dorința să joace sub culorile alb-violet. În momentul de față avem 150 de jucători legitimați, lucrul cel mai important fiind acela că nu se percepe niciun fel de taxă. În luna septembrie a acestui an este prevăzut în buget ca toți jucătorii să aibă echipament, unul pentru joc și unul pentru prezentare, ceea ce este un lucru extraordinar din punctul meu de vedere.

„Până la începerea campionatului vor mai apărea unul sau doi jucători care au activat în Liga I”

# În privința echipei mari, ce ne puteți spune despre transferuri?
– În returul campionatului, antrenorul Emil Săndoi a studiat lotul, iar acum și-a transferat jucătorii de care consideră că are nevoie. Nu dau nume, dar pot vorbi despre posturile deficitare pe care le-a constatat. Mă refer la fundaș central, mijlocaș central și atacant. Transferurile nu s-au încheiat și de aceea, până la începerea campionatului, vor mai apărea unul sau doi jucători care au activat în Liga I.
# Ce sistem de joc va adopta conducerea FC Argeș?
– Se caută soluții și se au în vedere două sau trei sisteme de joc. Putem vorbi despre 4-4-2 sau 5-3-2, iar important este că se dorește ca adversarul să joace în funcție de sistemul nostru de joc și nu invers. Se dorește să fie promovați copii cât mai mulți de la Centrul de Copii și Juniori, drept dovadă că în momentul de față au fost promovați doi jucători născuți în anul 1999. Este vorba de Borțosu și Olteanu, dar și despre Udrea, fotbalist născut în anul 2000. Aceștia sunt fundași și mijlocași.

„Se dorește ca echipa să facă partide spectaculoase pentru că suporterii noștri sunt pretențioși”

# Cum vedeți lupta pentru promovare din acest nou sezon fotbalistic al Ligii a II-a?
– Va fi cel mai interesant campionat al Ligii a II-a, pentru că din seria de 20 de echipe fac parte unele de tradiție precum FC Argeș, Petrolul Ploiești, UTA Arad sau Farul Constanța. Vreau și îmi doresc ca, în meciurile derby disputate cu echipele enumerate mai sus, echipa noastră să aibă o prestație foarte bună şi să ieșim învingători. Asta se și dorește și anume ca, de la meci la meci, echipa să facă partide spectaculoase, pentru că suporterii noștri sunt pretențioși.
# Concret, FC Argeș este favorită la promovare?
– Din punct de vedere sportiv și valoric, FC Argeș ar avea șanse la promovare. Făcând o comparație între echipele de tradiție, ca valoare a lotului, suntem o echipă de podiumul clasamentului. Mă refer la valoarea jucătorilor noștri.
Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii