Web Analytics

Investigație Recorder: Spitalul Județean Pitești, locul I în topul şpăgilor

de | 3.03.2023 11:03 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Alex Nedea, un jurnalist Recorder, a realizat un top al spitalelor în care pacienților li s-a cerut șpagă. Pe lista celor 100 de spitale analizate, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti are procentul cel mai mare, respectiv 8,54%. Acesta este urmat de Spitalul Judeţean Giurgiu, cu 7,09%, şi de Spitalul Judeţean Alexandria, cu 6.80%. În top se numără și Spitalul Municipal Câmpulung cu 3,78%.

Citește și: Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Au acces la informaţii clasificate tocmai cei care sifonează!”

“Datele culese anul trecut de la peste 300.000 de pacienți aduc o nouă perspectivă despre cât de răspândit ar fi în spitale fenomenul plicului. Acest text conține o listă cu rata șpăgii în 100 din cele mai importante spitale din România, rată calculată pe baza mărturiilor, date sub anonimat, de sute de mii de români care s-au externat anul trecut dintr-un spital de stat”, se arată în articol.

Citește și: (Video) Accident rutier în Argeș. Un tânăr a fost preluat de ambulanța SMURD

„Rata șpăgii din spitale aproape s-a înjumătățit în ultimii cinci ani. Dar procentul de anul trecut de 1,89 e doar o medie. Asta înseamnă că, dacă în multe spitale obiceiul aproape a dispărut, în altele problema încă persistă la cote rușinoase. În câteva locuri, rata șpăgii este și de trei-patru ori mai mare decât media națională. Așa că am decis să aleg o sută dintre cele mai importante spitale din țară (în total sunt aproximativ 400 de unități sanitare monitorizate), să centralizez la fiecare dintre ele răspunsurile din chestionare și să vă arăt cum stau lucrurile în spitalele mari din județul vostru. Veți putea afla dacă într-un anumit spital rata celor care au răspuns cu „DA” la întrebarea dacă li s-a cerut șpagă în spital în 2022 este peste sau sub media națională de 1,89%”, a explicat jurnalistul Recorder.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *