Web Analytics

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti nu are butoane de panică pentru pacienţi. Ce spune managerul Adriana Molfea

de | 17.12.2020 13:27 | Actualitate

Butonul de panică este un instrument care ușurează mult condițiile pacienților din spitale. Aflat la capătul unui pat sau la îndemâna pacientului, acesta are rolul de a alerta rapid personalul medical atunci când bolnavul se simte rău și nimeni nu este prin preajmă. Butonul vine mai ales în sprijinul celor care nu se pot deplasa să cheme ajutor.
Într-o ediție anterioară a „Jurnalui de Argeș”, o femeie din Ștefănești, Liliana Călugăru, a vorbit pe larg despre drama mamei sale, care a fost internată cu Covid la Spitalul Județean de Urgență Pitești și care a decedat pe 27 noiembrie a.c.. Femeia și-a exprimat revolta cu privire la faptul că lipsesc butoanele de panică și toaletele din saloane și, din aceste cauze, bolnavul este nevoit să se descurce singur în momente dificile, cum ar fi mersul la baie.

Citește și Mai credeţi că nu există? Şase doctori argeşeni au fost infectaţi cu COVID

Citește și Secția ATI a Spitalului Județean Pitești, dotată cu încă 8 paturi

„Vor fi reorganizate paturile și saloanele și poate, în acest proiect, vom instala și butoane de panică”

Butonul de alertă le-ar da încredere pacienților că vor avea parte de ajutor rapid într-un moment dificil, mai ales că numărul pacienților internați cu Covid este unul mare și fiecare necesită atenția medicilor, și așa suprasolicitați. Managerul spitalului, Adriana Molfea, spune însă că nu se pot face demersuri acum pentru instalarea unor butoane de panică, dar, în viitor, odată cu reabilitarea spitalului, s-ar putea îndeplini și acest lucru.
„Spitalul este într-un proiect de consolidare și reabilitare. Va fi reorganizat spitalul, plus că o parte dintre secții vor fi mutate în clădirea nouă. Butonul de panică vine să completeze lipsa personalului, dar personalul tot timpul intră în salon. În cadrul acestui proiect vor fi reorganizate și paturile și saloanele și poate, în acel moment, vom instala și aceste butoane de panică, dar până nu se finalizează aceste documentații, nu avem cum să facem mai mult” – a precizat Adriana Molfea.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Are butoane de încasat șpaga!!!